ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης-Ατρόμητος: Ακόμα και το 2-0 δίνει στους “κιτρινόμαυρους” αυτό που θέλουν!

Η 27η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με τον Άρη να γνωρίζει την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο να κερδίζει δύσκολα χθες τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Η ομάδα του Περιστερίου έφτασε τους 46 βαθμούς στο πρωτάθλημα, αφήνοντας στο -3 τον Άρη, τον οποίο όμως αντιμετωπίζει την Κυριακή στο “Κλεάνθης Βικελίδης”!

Ένα ματς, στο οποίο θα κριθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η 4η θέση του πρωταθλήματος, καθώς απομένουν πλέον τρεις “στροφές” πριν το φινάλε της σεζόν.

Μπορεί 4η και 5η θέση να δίνουν το ίδιο ευρωπαϊκό “εισιτήριο”, δηλαδή στον β΄προκριματικό γύρο του Europa League, όμως δεν παύει να είναι θέμα γοήτρου για τον Άρη να τερματίσει 4ος και φυσικά να μην ασχοληθεί καθόλου με το τι θα γίνει στο Κύπελλο, αν και όλα δείχνουν πως το πέμπτο “εισιτήριο” θα δοθεί μέσω πρωταθλήματος.

Ο Ατρόμητος, στο χθεσινό ματς, εκτός από τη νίκη ήθελε και αρκετά γκολ, καθώς κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι και η διαφορά τερμάτων. Δεν το κατάφερε, καθώς αρκέστηκε μόλις σε ένα. Τι σημαίνει αυτό;

Δίνεται η δυνατότητα στον Άρη, ακόμα και με ένα 2-0 ως τελικό σκορ (έχασε με 4-2 στο Περιστέρι) να είναι αυτός στην 4η θέση την Κυριακή το βράδυ και να οδηγεί την “κούρσα”, καθώς θα υπερτερεί στο κριτήριο της διαφοράς τερμάτων. Mε το σκορ αυτό για να γίνει πιο κατανοητό, ο Άρης θα είναι στο +11 (39-28 τα γκολ του) και ο Ατρόμητος στο +9 (37-28 τα γκολ του).

Φυσικά και θα είναι προτιμότερο για τον Άρη να κερδίσει αν είναι δυνατόν και με περισσότερα γκολ, προκειμένου να έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας, έστω και σε αυτό το κριτήριο ισοβαθμίας, για να τερματίσει οριστικά 4ος. Όμως έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ακόμα και το 2-0 είναι ευνοϊκό για τον ίδιο, καθώς όλοι πίστευαν πως απέναντι στον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης, ο Ατρόμητος θα σκόραρε περισσότερα γκολ.

Για να φτάσουν οι δύο ομάδες στο σημείο να δώσουν αγώνα μπαράζ θα πρέπει να τερματίσουν το πρωτάθλημα με τους ίδιους βαθμούς, να μην κερδίσει με δύο γκολ διαφορά μόνο -και όχι παραπάνω- την Κυριακή ο Άρης και στο τέλος της σεζόν, να έχουν την ίδια διαφορά τερμάτων. Τότε θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ…

Το πρόγραμμα:

28η αγωνιστική

Κυριακή 14 Απριλίου

Άρης-Ατρόμητος (19:00)

29η αγωνιστική

Κυριακή 21 Απριλίου

Παναιτωλικός-Άρης (19:00)

Ατρόμητος-Παναθηναϊκός (19:00)

30ή αγωνιστική

Κυριακή 5 Μαΐου

Άρης-Ξάνθη (19:00)

Ατρόμητος-ΟΦΗ (19:00).

To Top