ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης, για να γουστάρεις και των ρεκόρ μπροστ-ΑΡΗΣ !

Έτοιμος να πετύχει κάτι σπάνιο στην ιστορία του είναι ο Αρης, ο οποίος τη Δευτέρα φιλοξενεί τον Λεβαδειακό. Αν ο «uεός του πολέμου» κερδίσει τους Βοιωτούς, θα είναι μόλις η 3η φορά στην ιστορία του από καταβολής πρωταθλήματος Α’ Εθνικής που θα ξεκινά με 3Χ3.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Το10.gr «γυρίζει» πίσω τον χρόνο και σας θυμίζει σε ένα ενδιαφέρον θέμα. Διαβάστε εδώ:

“Ο Άρης ετοιμάζεται να κάνει το 3Χ3 στο πρωτάθλημα, υποδεχόμενος τον Λεβαδειακό στο Βικελίδης και παράλληλα να πετύχει κάτι σπάνιο για τον ίδιο. Θα είναι μόλις η  3η φορά από καταβολής Α’ Εθνικής (σεζόν 1959-60) που ο «θεός του πολέμου» θα ξεκινά με το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές!

Μπορεί αυτό να ακούγεται περίεργο για μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Άρης, ωστόσο είναι γεγονός. Πλέον η ελκυστική ομάδα του Πάκο Ερέρα βρίσκεται στο «κατώφλι» της τρίτης σερί νίκης της, που αν έρθει θα αποτελέσει κάτι αξιοσημείωτο για τον ιστορικό σύλλογο της Μακεδονίας.

Το πρώτο μεγάλο σερί
Η πρώτη από τις δύο σεζόν που ο Άρης ξεκίνησε… φουριόζος ήταν εκείνη της περιόδου 1971-72. Με προπονητή τον Γουΐλφ Μακ Γκίνες και πρόεδρο τον Μενέλαο Χατζηγεωργίου οι κίτρινοι επικράτησαν με 2-0 της Παναχαϊκής στο Βικελίδης στην πρεμιέρα, ενώ την 2η αγωνιστική διέλυσε μέσα στην Αθήνα το Αιγάλεω με 1-5! Νικητής ο Άρης και την επόμενη αγωνιστική, αυτή τη φορά με 1-0 επί του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα κέρδισε και την 4η ημέρα (Αρης – Φωστήρας 4-0), ωστόσο το σερί διεκόπη στην 5η «στροφή» από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (0-0).

Εκείνος ο Άρης είχε σημαντικές μορφές στο ρόστερ του όπως οι Αλέκος Αλεξιάδης, ο Θόδωρος Πάλλας, Κώστας Δράμπης, ο Μανώλης Κεραμιδάς, ο Νίκος Χρηστίδης, ο Βαγγέλης Συρόπουλος κ.α.

Το δεύτερο σερί μέχρι το… επόμενο
Η δεύτερη φορά που ο «Θεός του πολέμου» ξεκίνησε με τουλάχιστον τρία νικηφόρα αποτελέσματα το πρωτάθλημα ήρθε 18 ολόκληρες σεζόν μετά. Με πρόεδρο τον Δήμο Δασυγένη και τρεις προπονητές να κάθονται στον πάγκο του σε εκείνη τη χρονιά, (Αλκέτας Παναγούλιας, Κώστας Τσίλιος (για ένα ματς) και Γιάτσεκ Γκμοχ), θα ξεκινήσει με 3Χ3 την περίοδο 1989-90.

Η αρχή γίνεται μέσα στην έδρα του Ιωνικού με τον Αρη να επικρατεί με 0-2, ενώ τη 2η αγωνιστική θα κερδίσει στο Βικελίδης τον Ολυμπιακό Βόλου με 1-0. Την 3η ημέρα εκείνου του πρωταθλήματος, οι κίτρινοι θα περάσουν πανηγυρικά από την Ξάνθη, νικώντας με το ευρύ 2-4. Το σερί του Άρη θα διακόψει ο Παναθηναϊκός, που θα νικήσει τους Θεσσαλονικείς εντός έδρας με 3-1.

Εκείνη τη σεζόν οι κιτρινόμαυροι θα έχουν στις τάξεις τους παίκτες όπως ο Αρνε Μέλερ, ο Ντίνος Κούης, ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, ο Βασίλης Δημητριάδης, ο Δημήτρης Μπουγιουκλής, ο Αντρέι Ιβάν κ.α.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Άρης επί ημερών Σούπερ Λίγκας|
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην παρθενική σεζόν της Σούπερ Λίγκας (αγωνιστική περίοδος 2006-07) ο Άρης ξεκίνησε… στραβά και συγκεκριμένα με τρεις ισοπαλίες, απέναντι σε ΑΕΛ, Κασσιόπη και Αιγάλεω. Κάτι ανάλογο συνέβη όμως και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο (2007-08) όταν οι κιτρινόμαυροι έμειναν και πάλι στο Χ απέναντι σε Πανιώνιο, Απόλλωνα Πόντου και Ολυμπιακό.

Η πρώτη σεζόν που ο «θεός του πολέμου» άρχισε νικηφόρα επί ημερών Σούπερ Λίγκας, ήταν η 2008-09 όταν επικράτησε με 2-0 επί του Λεβαδειακού στο Βικελίδης. Και τότε όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τη 2ηαγωνιστική ακολούθησε βαριά εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τον Εργοτέλη. Μάλιστα οι ήττες συνεχίστηκαν καθώς στην 3η στροφή του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το Χαριλάου με σκορ 1-2.

Την περίοδο 2009-10 ο Άρης θα αρχίσει και πάλι με «τρίποντο», νικώντας εντός έδρας τον Ατρόμητο με 1-0. Ωστόσο και πάλι οι νίκες δεν συνεχίστηκαν… Ο Ηρακλής κράτησε τους αρειανούς στο 2-2 τη 2η αγωνιστική στο Καυταναζόγλειο, με τον Άρη πάντως να νικά την 3η ημέρα με 1-0 τον ΠΑΣ.

Την αμέσως επόμενη σεζόν, η 1η αγωνιστική θα φέρει χαμόγελα στους κίτρινους (1-0 την Καβάλα εκτός έδρας), αλλά… πίκρα στις δύο επόμενες αγωνιστικές, καθώς ο Άρης θα ηττηθεί από Παναθηναϊκό και Πανιώνιο.

«Στραβά» θα αρχίσει η αγωνιστική περίοδος 2011-12, αφού στην πρεμιέρα o ΠΑΣ Γιάννινα θα υποχρεώσει τους κίτρινους στο στείρο 0-0 στους Ζωσιμάδες, ενώ τη 2η αγωνιστική ο Ατρόμητος θα αποδράσει με διπλό από το Βικελιδης επικρατώντας με 1-0.

Ο Άρης αρχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα και έτσι τη σεζόν 2012-13 που κατετάγη μόλις 13ος (ήταν η χρονιά που υποβιβάστηκε η ΑΕΚ) ήταν εκ των πραγμάτων αδύνατο να εκκινήσει νικηφόρα. Ηττα από τον Πανιώνιο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη, 0-0 στη συνέχεια με ΟΦΗ στο Βικελίδης και 1-1 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ την 3η ημέρα.

Κι αν εκείνη την αγωνιστική περίοδο ο Άρης σώθηκε στο… και 5’(!) η αμέσως επόμενη ήταν ακόμη χειρότερη καθώς βρήκε τον ιστορικό σύλλογο στον πάτο της βαθμολογίας. Το κακό είχε φάνηκε με το…καλημέρα, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης θα νικήσει τους Θεσσαλονικείς με 2-1 στην πρεμιέρα, ενώ στην επόμενη αγωνιστική η Καλλονή θα «αλώσει» το Βικελίδης με 0-2! Το κακό θα τριτώσει για τον Αρη που ηττάται καθώς ο Ατρόμητος τον νικά με 2-0 στο Περιστέρι την 3η αγωνιστική.

Η συνέχεια γνωστή ο Άρης θα σπαταλήσει από δύο σεζόν σε Γ’ και Β’ Εθνική προτού επιστρέψει δριμύτερος για να κάνει το 2Χ2  τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σκορπώντας (και δικαιολογημένα) ενθουσιασμό στους χιλιάδες οπαδούς του.

Τα αποτελέσματα του Άρη στις πρώτες τρεις αγωνιστικές Σούπερ Λίγκας

Σεζόν 2006-07

Σεζόν 2007-08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2008-09

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2009-10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2010-11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2011-12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2012-13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σεζόν 2013-14

To Top