ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης για… +10! Πιο έτοιμος, είχε ποιότητα, πρόσφερε θέαμα, άξιζε την νίκη (1-1) επί του Ολυμπιακού!

Αφαίρεση εσείς; Πρόσθεση ο Άρης σε ποιότητα και θέαμα. Ο Άρης είχε ποιότητα, πρόσφερε θέαμα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και, άξιζε την νίκη (1-1) επί του Ολυμπιακού! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε την υπεροχή, έχασε ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ και είχε δοκάρι, παρά τις δεδομένες απουσίες κι έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο χορτάρι, πριν από την πορεία διαμαρτυρίας για την σκανδαλώδη αφαίρεση βαθμών.

Ο Άρης στην πρόβα τζενεράλε του έστειλε αισιόδοξα μηνύματα με κορυφαίο τον Εντιαγέ και θα μπορούσε να είχε πάρει την φιλική νίκη επί του Ολυμπιακού, εάν δεν πλήρωνε για μια ακόμη φορά το αμυντικό του μπλακ άουτ.

Σκόρερ των κιτρινόμαυρων ο Γκαρσία, θα μπορούσε να είχε χριστεί σκόρερ και ο Μαντσίνι, αλλά…

Σείστηκε το Κλεάνθης Βικελίδης από τις αντιδράσεις των φιλάθλων του Άρη που έχουν… τρίτο ημίχρονο στους δρόμους.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΑΡΗ, ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

Με δεδομένες τις απουσίες των διεθνών και τον τραυματισμό του Καμαρά, ο Άκης Μάντζιος επέλεξε για την ενδεκάδα τους: Ντένις, Σάκιτς, Λούμορ, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Εντιαγέ, Μαντσίνι, Μπερτόγλιο, Γκαρσία, Μάνο. Η κιτρινόμαυρη ομάδα μπήκε δυνατά σ’ ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό, είχε την κατοχή και προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ. Μέσα στα πρώτα 20′ ο Άρης είχε πέντε τελικές, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή, κάνοντας αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα.

ΜΑΤΕΟ ΚΑΙ 1-0!

Ο Άρης κυριάρχησε και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα ήταν η ομάδα που έδειχνε ότι αξίζει το γκολ. Γκολ που ήρθε στο 38′! Ο Εντιαγέ έκλεψε από τον Ξενιτίδη και πέρασε στον Μάνο. Αυτός πιο δεξιά έδωσε στον Μαντσίνι, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Γκαρσία σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 1-0.

ΦΟΥΡΙΟΖΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ! 

Ο Άρης μπήκε φουριόζος και στο β΄ μέρος, πίεσε, αναζήτησε το γκολ στο 46′ με τον Μαντσίνι και στο 52’με τον Μπερτόγλιο, ενώ στο 56′ σημάδεψε το δοκάρι! Γύρισμα του Μαντσίνι από αριστερά με το αριστερό, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Παπασταθόπουλου και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΜΕΣΑ Ο ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ

Στο 62′ πέρασε στο παιχνίδι ο Ιτούρμπε αντί του Γκαρσία και ο Άρης είχε το πόδι στο… γκάζι.  Σπουδαία απόκρουση του Κρίστινσον σε δυνατό σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή. Είχε προηγηθεί φοβερή ντρίμπλα του Ιτούρμπε, που πέρασε ανάμεσα σε Βαλμπουενά – Καρμπόβνικ στο 64′.

“ΚΡΥΟ” ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΑΒΡΑΑΜ

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει, με κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου από μπαλιά του Εμβιλά. Φοβερή αδράνεια της άμυνας του Άρη.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, αφήνοντας ανάμικτα συναισθήματα στον κόσμο του Άρη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σπύρος Ζαμπαλας. Βοηθοί του οι Θανάσης Κόλλιας και Ηλίας Κωνσταντίνου και 4ος ο Κωνσταντίνος Μπουμπας. Όλοι από τον σύνδεσμο Ηπείρου.

Άρης (Μάντζιος): Ντένις, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Λούμορ (90′ Γκάνεα), Σάσα, Ντιαγέ, Μαντσίνι (82′ Ματίγια), Μπερτόγλιο (82′ Χαΐροβιτς), Ματέο Γκαρσία (62′ Ιτούρμπε), Μάνος (90′ Μαρμαρίδης).

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Κρίστινσον, Λαλά (82′ Αποστολόπουλος), Παπασταθόπουλος (71′ Παπαδόπουλος), O. Μπα (90′ Κινκουέ), Καρμπόβνικ, Εμβιλά, Ξενιτίδης (60′ Μαυρουδής), Λόπες (71′ Α. Μπα), Βαλμπουενά, Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

To Top