ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης-Γουότφορντ: Η συνέντευξη με τον οργανωτή κερκίδας των Άγγλων: “Γιατί τρελαθήκαμε με τον Άρη και τον κόσμο του”! (photos)

Mε αφορμή την παρουσία… “κιτρινόμαυρου” χρώματος στον τελικό του Γουέμπλεϊ (διαβάστε ΕΔΩ) ανατρέξαμε στο παρελθόν για να αναλύσουμε την σχέση που υπάρχει εδώ και χρόνια, ανάμεσα στον Άρη και την Γουότφορντ…

Θα θυμηθούμε μία συνέντευξη του PRESSARIS προ πενταετίας, που εξηγεί τον λόγο που οι οπαδοί της Γουότφορντ αγαπούν τον Άρη, ενώ αντίστοιχα και οι οπαδοί του Άρη ανταποδίδουν αντίστοιχα στον τον αγγλικό σύλλογο.

Αναλυτικά:

“Η ιδέα που λέγεται “ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ”, η οποία αισίως συμπλήρωσε 100 χρόνια υπερήφανης ιστορίας συνεχίζει να δημιουργεί νέους φίλους στα πέρατα του κόσμου. Τη φορά αυτή, η χώρα που γέννησε το ποδόσφαιρο, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς. Πιο συγκεκριμένα η πόλη Γουότφορντ, στην οποία έχει… ριζώσει έντονα τον τελευταίο καιρό Ελληνικό κιτρινόμαυρο στοιχείο!

Ο λόγος φυσικά προφανής! Έφτασαν στα μάτια και τα αυτιά των φιλάθλων του τοπικού συλλόγου η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί του Άρη, και θέλουν να αντιγράψουν τα στοιχεία που κάνουν μοναδικά το Χαριλάου αλλά και το “Nick Galis Halls”

Το PRESSARIS κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με έναν εκ των οργανωτών των οπαδών της Αγγλικής ομάδας, ενώ αποκόμισε και ορισμένες φωτογραφίες που εξυμνούν τον Άρη στο Μεγάλο Νησί. Το όνομα του Γουίλιαμ Γουόρθ, 38 ετών, γέννημα θρέμμα οπαδός της Γουότφορντ, θαυμαστής του κιτρινόμαυρου χρώματος, αλλά πλέον και… Αρειανός με τη βούλα!

 Καταρχήν τον ρωτήσαμε, πως εντόπισε τον Άρη , και ποια ήταν η αιτία, που τον έκανε να έρθει κοντά με τους οπαδούς του:

“Να σας πω την αλήθεια στην Αγγλία έχει γίνει ξενέρωτο για τους φιλάθλους το ποδόσφαιρο.Το γήπεδο μας να φανταστείτε έχει περίπου 23.000 θέσεις, αλλά παρόλο που ο κόσμος γεμίζει τις εξέδρες, υπάρχει ησυχία. Αυτό που θέλαμε να δημιουργήσουμε εγώ με την παρέα μου, είναι κάτι το διαφορετικό, και όταν έφτασαν στα χέρια μας βίντεο με τις εξέδρες του Αλεξανδρείου σε ένα παιχνίδι με τον Άρη, μείναμε άναυδοι! Ήταν κάτι φανταστικό, πόσον μάλλον που και η Γουότφορντ φοράει τα ίδια χρώματα με τον Άρη.”

Στην συνέχεια πρόσθεσε:

“Μου αρέσει πολύ στον Άρη, φυσικά το χρώμα της φανέλας, η φανταστική ατμόσφαιρα και ο θόρυβος που δημιουργείτε στο γήπεδο. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η στρατιωτική πειθαρχία που υπάρχει στις εξέδρες, όπου όλοι μαζί ενθαρρύνουν και φωνάζουν συνθήματα για την αγαπημένη τους ομάδα!”

 Για το αν συζητάει με τους φίλους και τους συγγενείς του για το φαινόμενο “Αρης”:

“Εχω μιλήσει σε όλους στον περίγυρο μου για τον Άρη! Θα έδινα και τη ζωή μου για την ομάδα αυτήν, ασχέτως που είμαι μακριά! Ακόμα και τα παιδιά κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης με φανέλες του Άρη και του Σούπερ 3.”

 Εκδηλώνοντας την αγάπη του, έχει έρθει σε επαφή με άλλους οπαδούς του Άρη;

“Βεβαίως! Μάλιστα πριν λίγες μέρες ήρθαν από την Ελλάδα 8 παιδιά και παρακολουθήσαμε παιχνίδι στο γήπεδο μας. Επίσης, κρατάμε επαφές και με τον Σούπερ 3 Λονδίνου και ευελπιστώ να έρθει ο Οκτώβριος, ώστε να κατέβω στην Θεσσαλονίκη να παρακολουθήσω παιχνίδι από κοντά. Τα παιδιά και οι φίλοι μου ήμαστε ανυπόμονοι να έρθουμε στο θρυλικό Χαριλάου!”

 Τέλος, για το αν παρακολουθεί τις άσχημες εξελίξεις που εκτυλίσσονται στο σύλλογο:

“Φυσικά, και σχεδόν κάθε μέρα προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται. Ένα πράγμα να σας πω. Εμένα με πεισμώνει ακόμη περισσότερο η δύσκολη συγκυρία που περνάει ο Άρης, και είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια του περίφημου λαού του θα ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες!”

Είναι συγκλονιστικό, πως κόσμος από τόσο μακριά, έχει αφομοιώσει σε απίστευτο βαθμό, την κουλτούρα, την ιδεολογία και τον τρόπο ζωής που εκπροσωπεί ο Άρης. Ευχής έργον, επιτέλους ένας άνθρωπος που έχει όρεξη, και χρήματα, να επενδύσει στο όνομα αυτού του σωματείου και να ξυπνήσει επιτέλους τον κοιμώμενο γίγαντα. Και τότε θα απλωθεί και στην πιο μακρινή γωνία του πλανήτη η ιδέα που λέγεται Άρης”.

Δείτε φωτογραφίες που αποδεικνύουν τις σχέσεις των φιλάθλων των δύο ομάδων…

To Top