ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Άρης Γρηγοριάδης, η επιστροφή: Το βιβλίο της καριέρας του (θα) έχει ακόμη πολλές… κιτρινόμαυρες σελίδες

Η είδηση της επιστροφής του Άρη Γρηγοριάδη στο “σπίτι” του, τον Άρη αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο θετικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών για τον κιτρινόμαυρο σύλλογο. Μια επιστροφή που δείχνει ότι το βιβλίο της καριέρας του Γρηγοριάδη (θα) έχει ακόμη πολλές… κιτρινόμαυρες σελίδες!

Ήταν τον Οκτώβριο του 2013, όταν έπεσε σαν «κεραυνός» η είδηση της αποχώρησης του Άρη Γρηγοριάδη από τον Άρη!

Ενός αθλητή που είχε συνδέσει το όνομά του με τον «κιτρινόμαυρο» σύλλογο και ο οποίος, μετά από 23 ολόκληρα χρόνια που αγωνίζονταν με το σκουφάκι του Άρη, «αναγκάστηκε» να φύγει απογοητευμένος.

Αιτία; Η αδιαφορία που «εισέπραξε» επί σειρά ετών από τις διοικήσεις του Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα επί εποχής Θωμά Γιώτα στο «τιμόνι», ο Παγκόσμιο πρωταθλητής να πάρει την απόφαση να φύγει από τον σύλλογο, που αγαπούσε και συνεχίζει, ωστόσο, να αγαπάει!

Τα πρώτα «σύννεφα» όσον αφορά στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών εμφανίστηκαν το 2011, όταν και ο Γρηγοριάδης θέλησε να πάρει τα χρήματα που του οφείλονταν επί σειρά ετών, εισπράττοντας, όμως, όπως δήλωνε τότε ο ίδιος, «αδιαφορία».

Μάλιστα, ο ίδιος ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν θέλησε να διευκολύνει τους διοικούντες τον Άρη, προχωρώντας σ΄ έναν διακανονισμό, όμως, οι προσπάθειές του έπεφταν στο κενό. Η απάντηση της άλλης πλευράς συνοψίζονταν στις λέξεις «αδιαφορία» και «ασυνέπεια».

Το καλοκαίρι του 2013 αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά, όπως και άλλοι αθλητές του κολυμβητικού τμήματος, προκειμένου να διασφαλίσει τα οφειλόμενα.

Λίγο καιρό μετά, ο Θωμάς Γιώτας επικοινώνησε μαζί του, χωρίς, ωστόσο, να φανεί φως στο τούνελ και τότε είναι η στιγμή που ο Γρηγοριάδης το πήρε απόφαση να φύγει από τον Άρη.

«Είμαι πλέον δύσπιστος απέναντι στον Άρη, μετά τα όσα έχω περάσει. Η ουσία είναι πως ούτε αυτή τη φορά κατάφερα να βγάλω άκρη και έτσι πήρα την απόφαση ν΄ αποχωρήσω από το σύλλογο», δήλωνε τότε στο PRESSARIS ο Θεσσαλονικιός κολυμβητής.

Ο ίδιος συνέχισε την καριέρα του ως μέλος της Κολυμβητικής Ακαδημίας «Αστέρια», όμως, ποτέ δεν ξέχασε τον Άρη. Ούτε όταν του έγινε πρόταση να πάει στον ΠΑΟΚ.

«Δεν θα μπορούσα ν΄ αγωνιστώ σε άλλη ομάδα της πόλης, πολύ δε περισσότερο στον ΠΑΟΚ, από την στιγμή που είμαι Αρειανός και δεν το έκρυψα ποτέ αυτό», είχε παραδεχτεί τότε.

ΟΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ!

Ο καιρός πέρασε, οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών εξομαλύνθηκαν και όλα τα παραπάνω άρχισαν να περνούν στη σφαίρα του παρελθόντος.

Οι «κίτρινοι», μάλιστα, τιμούσαν τον Γρηγοριάδη με κάθε ευκαιρία, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο σύλλογο.

Όπως έγινε στο πλαίσιο των κολυμβητικών αγώνων «ΑΡΗΣ-ΤΕΙΑ 2014», όταν ο τότε πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, τίμησε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή για τη συνολική προσφορά του στον αθλητισμό.

papageorgiou-grigoriadis

Η μεγαλύτερη, ωστόσο, τιμή του έγινε τον Ιούλιο του 2014, όταν μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ερασιτέχνη Άρη, το κολυμβητήριο του συλλόγου πήρε την ονομασία «Άρης Γρηγοριάδης!».

Το λιγότερο που θα μπορούσαν, δηλαδή, να κάνουν οι «κίτρινοι» προς το πρόσωπό του.

ΕΓΙΝΕ Η ΑΡΧΗ… ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Από την πλευρά του, πάντως, και ο ίδιος ο Γρηγοριάδης δεν έδειξε να ξεχνάει τον Άρη. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν έκρυψε ποτέ τα «κιτρινόμαυρα» αισθήματά του…..

Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή που ο Παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στον σύλλογο, τα χρώματα του οποίου τίμησε για 23 χρόνια. Μπορεί οι συνθήκες για να φορέσει και πάλι το «κιτρινόμαυρο» σκουφάκι του να μην έχουν ωριμάσει, οπωσδήποτε, όμως, φαίνεται πως το νερό μπαίνει στο αυλάκι.

grigoriadis-2

Ο Γρηγοριάδης επιστρέφει στο σύλλογο από άλλο πόστο, ως πρεσβευτής του αθλήματος της κολύμβησης και προώθησής της στα νέα παιδιά, ωστόσο, είναι θέμα χρόνου και η επιστροφή του ως αθλητής.

Όπως ο ίδιος έλεγε τις τελευταίες ημέρες: «Φυσικά και το σκέφτομαι να επιστρέψω! Αλλά θα ήθελα να γίνει σωστά…».

To Top