ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρης, Εθνική και Μουντομπάσκετ: Από τον Σιγάλα στον Μποχωρίδη

Ο Άρης θα έχει και πάλι παίκτη σε μεγάλη διοργάνωση (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ, Ολυμπιακούς αγώνες), στην οποία παίρνει μέρος η Εθνική μπάσκετ, για πρώτη φορά, μετά το 1999. Τότε ήταν ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος ως παίκτης των κιτρινόμαυρων ήταν μέλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, τώρα, έπειτα από 24 χρόνια, είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης, που θα εκπροσωπήσει την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Στην πρώτη του θητεία στον Άρη (1998-2000), ο Γιώργος Σιγάλας, ο οποίος είναι 5ος στην ιστορία της Εθνικής, σε συμμετοχές (με 185) και 14ος σκόρερ (με 1487 πόντους), είχε αγωνιστεί τόσο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, όσο και στο Ευρωμπάσκετ της επόμενης χρονιάς (1999). Χρειάστηκε να περάσουν, σχεδόν, δυόμιση δεκαετίες για να φορέσει τη φανέλα, με το εθνόσημο, ένας παίκτης του Άρη, σε μεγάλο τουρνουά.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης (μαζί με τον Λεωνίδα Κασελάκη) ήταν οι τελευταίοι που «κόπηκαν» πέρυσι, πριν το Ευρωμπάσκετ, αλλά φέτος ο Δημήτρης Ιτούδης τον συμπεριέλαβε στην τελική 12άδα, που θα ταξιδέψει αύριο (21/08) για τη Μανίλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Άρης τα τελευταία χρόνια είχε εκπροσώπηση στην Εθνική ομάδα με παίκτες , που συμμετείχαν στα «παράθυρα» των προκριματικών Ευρωμπάσκετ και Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά μετά από πολλά χρόνια θα έχει έναν παίκτη του, σε μια σπουδαία διοργάνωση.

Συμπτωματικά Σιγάλας και Μποχωρίδης θα συνεργαστούν τη νέα σεζόν, καθώς ο «Ράμπο» θα είναι για δεύτερη συνεχή σεζόν στο πλευρό του Γιάννη Καστρίτη, ενώ ο 29χρονος παίκτης επέστρεψε στο «Nick Galis Hall» για την τρίτη τοη θητεία στην ομάδα της καρδιάς του.

To Top