ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης-Ευρώπη: Τα δεδομένα και τα σενάρια για τα προκριματικά του Europa League

Η παρουσία του Άρη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος της Super League 1 του εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Οι “κιτρινόμαυροι” έχουν την ευκαιρία μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας, με την κατάκτηση του τροπαίου να εξασφαλίσουν το “καλό” ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δηλαδή να μην ξεκινήσουν από τον β΄προκριματικό γύρο του Europa League, αλλά από τον τρίτο.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διεξαχθούν τα προκριματικά του Europa League και οι πιθανές ημερομηνίες. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στις 17 Ιουνίου, όταν και θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, για να πάρει τις οριστικές αποφάσεις και για το καλεντάρι της επόμενης σεζόν.

Ποια είναι τα δεδομένα μέχρι στιγμής για το Europa League της επόμενης σεζόν:

α) Από την στιγμή που το φετινό Europa League θα ολοκληρωθεί προς τα τέλη του Αυγούστου, τότε οι προκριματικοί γύροι για την σεζόν 2020/21 θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο.

β) Είναι ειλημμένη απόφαση, οι αγώνες των προκριματικών γύρων να είναι μονά παιχνίδια, τουλάχιστον μέχρι και τον γ΄προκριματικό, χωρίς δηλαδή τα πλέι οφ, μία φάση πριν τους ομίλους, όπου οι αναμετρήσεις θα είναι διπλές.

Τα δυο σενάρια για τους μονούς αγώνες των προκριματικών:

α) Να ορίζεται ουδέτερη έδρα για την διεξαγωγή του αγώνα ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ομάδων.

β) Μετά από κλήρωση στο κάθε ζευγάρι, να προκύπτει η έδρα της διεξαγωγής του αγώνα.

 

 

 

To Top