slideshow-3

Άρης, η “Γη της Επαγγελίας” για την Έρικα Μερκάδο (photos – videos)

Λένε πως “ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό”. Αυτή η φράση ταιριάζει γάντι για τη ζωή της Έρικας Μερκάδο. Της 29χρονης διεθνής αθλήτριας που ήρθε στον Άρη για να βρει τη “Γη της Επαγγελίας” που ψάχνει από μωρό παιδί.

Τα χτυπήματα της ζωής είναι πολλά και απανωτά για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των κιτρινόμαυρων. Όλα ξεκίνησαν σε ηλικία 16 ετών, όταν η βολεϊμπολίστρια από την παραλιακή Εσμεράλντα του Εκουαδόρ (Ισημερινός) αποχαιρετά την οικογένειά της, αποφασισμένη με πυξίδα το βόλεϊ να κυνηγήσει το όνειρό της.

Η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Καλείται να ξενιτεύεται για να δουλέψει. Τα χρήματα που βγάζει η μεγαλύτερη αδελφή της, δεν είναι αρκετά για να βοηθήσουν την μητέρα της. Η κυρία Τεοντούλα Μερκάδο, μεταξύ άλλων προβλημάτων υγείας πάσχει από έναν προχωρημένο διαβήτη, που της έχει στερήσει το φως της.

Έτσι το ταξίδι… ζωής για την Έρικα τη φέρνει το 2008 στην Αργεντινή, όπου αγωνίζεται επαγγελματικά σε διάφορες ομάδες και σημαντικό μέρος των χρημάτων που κερδίζει το στέλνει πίσω στην πατρίδα, ως βοήθημα στην οικογένειά της. Τα πρώτα της βήματα τα κάνει στη Χιμνάσια Λα Πλάτα από το 2009 μέχρι το 2014.

Νωρίτερα όμως και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου του 2012, η πρωταθλήτρια της Λα Πλάτα κόντεψε να χάσει τη ζωή της στις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άϊρες (Capital Federal, Gran Buenos Aires, Gran La Palata), σε ένα πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο που μέσα σε ένα διήμερο κόστισε τη ζωή 101 ανθρώπων, προκαλώντας υλικές καταστροφές ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τις 16.00 το απόγευμα μέχρι το πρωί της άλλης μέρας η Έρικα με άλλα δύο άτομα έμεινε εγκλωβισμένη σε ένα αυτοκίνητο και σώθηκε από θαύμα, αφού εύκολα θα μπορούσε να είχε πνιγεί. Έχασε τις αισθήσεις της, αλλά όταν άνοιξε ξανά τα μάτια της αντίκρισε τη βιβλική καταστροφή που είχε γίνει και τον εαυτό της να έχει σωθεί… Εικόνες που δεν μπορούσε να πιστέψει!

Τριγύρω βουλιαγμένα αυτοκίνητα, άνθρωποι να προσπαθούν να σωθούν από τα ορμητικά νερά και άλλοι που ικέτευαν για μια βοήθεια, βλέποντας τις περιουσίες και τα σπίτια τους να «πνίγονται», αφήνοντας τους ίδιους απ’ τη μία στιγμή , στην άλλην, άστεγους.

Εκείνη η μέρα είναι χαραγμένη στους 350.000 κατοίκους που επλήγησαν από τη μανία της φύσης στις βορειανατολικές επαρχίες του Μπουένος Άϊρες. Ο Απρίλιος όμως είναι ο καταστροφικός μήνας για την Μερκάδο, καθώς στις 17 Απριλίου του 2016, το Εκουαδόρ χτυπήθηκε βάναυσα από τον Εγκέλαδο και τα 7,8 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα άφησαν πίσω τους περίπου 350 νεκρούς, 1500 τραυματίες και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μέσα σε αυτές και το σπίτι της μητέρας της με το σπίτι της να γκρεμίζεται… σαν χάρτινος πύργος, αφήνοντας στο δρόμο την οικογένεια Μερκάδο. Η μητέρα και η αδελφή σώθηκαν από θαύμα, αφού πρόλαβαν να πεταχτούν από τα κρεβάτια τους και να βγούνε στο δρόμο. Αναγκάστηκαν να μετακομίσουν στη θεία της Έρικα, μέχρι να σηκωθούν και πάλι στα πόδια τους.

Λίγες μέρες αργότερα η ομάδα του Σαν Λορέντζο Αλμάγκρο σε μια συγκινητική κίνηση ανθρωπιάς διοργάνωσε λοταρία για την οικονομική ενίσχυση της δοκιμαζόμενης παίκτριάς της, στην οποία μάλιστα προσφέρθηκε και μέρος εσόδων άλλων αγώνων. Τα χρήματα όμως, δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο και τη θλίψη της Έρικα από τα “χαστούκια” της μοίρας.

Το 2016-2017 η Έρικα Μερκάδο έρχεται στη χώρα μας για λογαριασμό του Μαρκόπουλου πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν, όπου μένει μόνο για ένα χρόνο. Ακολουθεί η Γερμανία και η Scharz-Weiss Erfurt, ενώ τη σεζόν 2018-2019 επιστρέφει στη Σαν Λορέντζο, με τελευταίο προορισμό πριν τον Άρη την Ισπανία και την Πάλμας.

Στις πρώτες της δηλώσεις, η 29χρονη αθλήτρια έστειλε το δικό της μήνυμα τόσο για τη μεταγραφή της στον Άρη όσο και για τον κόσμο της ομάδας. “«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα ξεκινήσω τη νέα σεζόν στην ομάδα του ΑΡΗ. Έμαθα ότι οι φανς της ομάδας είναι πολύ “τρελοί” και περιμένω να μας ακολουθήσουν στον νέο μας στόχο. Vamos Aris”, ήταν το σχόλιό της.

Πλέον οι απαντήσεις θα δοθούν πάνω απ’ το φιλέ…

To Top