ΜΠΑΣΚΕΤ

Άρης και… ησυχία, δύο αντίθετοι δρόμοι

Η ζωή είναι τροχός. Ρόδα και γυρίζει. Ο μπασκετικός Άρης βιώνει τα τελευταία δύο χρόνια ό,τι βρίσκεται ανάμεσα στη ρόδα και το χώμα. Εκεί κάτω είναι. Αλλά γυρίζει. Κι αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Λοιπόν, ο Άρης έχασε χθες από τον ΠΑΟΚ, γιατί πολύ απλά ο αντίπαλός του ήταν λιγότερο κακός. Καμιά ομάδα δεν έπαιξε μπάσκετ της προκοπής, δεν έθελξε με αυτό που παρουσίασε.

Αν και αυτό θα έπρεπε να προβληματίσει τον αντίπαλο που έχει μπάτζετ 900.000 ευρώ και το χρωστάει παρά τις πρόσφατες τυμπανοκρουσίες περί λύσης και εξόδου από το αδιέξοδο με μισές πληρωμές από αυτές που υποσχέθηκαν κάποιοι για το θεαθήναι, το θέμα μας δεν είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά τι συμβαίνει στον Άρη.

Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει έλλειμμα ποιότητας. Είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι παίκτες του συγκεκριμένου ρόστερ τόσο μπορούν. Δεν πάει πιο πάνω. Ενδεχομένως κάποιοι από τους παίκτες αυτού του ρόστερ να βγάλουν έναν καλύτερο εαυτό, είτε έχοντας διαφορετικό (μικρότερο) ρόλο, είτε έχοντας καλύτερους συμπαίκτες.

Επειδή, λοιπόν, ρόδα είναι και γυρίζει, ο Άρης θα φτιάξει. Είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι. Η χρονιά δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένη, διότι το χρέος της ΚΑΕ μειώνεται. Αγωνιστικά ο κόσμος του Άρη έχει αντέξει και χειρότερα, γι’ αυτό άλλωστε κάνει το αυτονόητο, γεμίζοντας το γήπεδο, ενώ κάποιοι άλλοι το θεωρούν… τρέλα και “ουάου” και κάνουν… πάρτι γιατί έχουν τις δικές τους εξέδρες με 2-3 χιλιάδες κόμσο μια στις τόσες.

Ησυχία ο Άρης δεν πρόκειται να κάνει. Διότι πολύ απλά Άρης και ησυχία είναι έννοιες αντίθετες. Άρης και ησυχία δεν πάνε μαζί. Δεν ταιριάζουν. Δεν κουμπώνουν. Ησυχία κάνουν τα παραρτήματα σε ένα υπέροχο πρωτάθλημα που λέγεται Σουπερλίγκα. Ησυχία κάνουν άνθρωποι που διαφεντεύουν (και καλά…) ένα άθλημα που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Ησυχία και Άρης; Ποτέ… Αντίθετοι δρόμοι.

Ησυχία έχει όταν μπαίνει κανείς στο Παλέ και κοιτάει το ταβάνι και μετράει από το 1 ως το 21. Του παίρνει αρκετή ώρα μετά να χαζέψει την φανέλα με το Νο6, του μοναδικού Έλληνα που βρίσκεται στο Hall Of Fame του παγκοσμίου μπάσκετ.

Ο κόσμος του Άρη θα σκάσει από τη στενοχώρια του 1-2 μέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, αλλά να σωπάσει; Γιατί έχασε έναν εντός έδρας αγώνα από μια ομάδα σε ένα παιχνίδι που διακυβευόταν το απολύτως τίποτα; Μπα… Ησυχία και Άρης δεν πάνε μαζί.

Ο μπασκετικός Άρης έχει τον δικό του δρόμο να τραβήξει, αλλά θα φτιάξει. Είναι πολύ ωραία η καζούρα και θα είναι ακόμα πιο ωραία σε λίγους μήνες… Υπομονή. Ησυχία ποτέ.

To Top