Άρης Λεμεσού: Πρώτη φορά στην Ευρώπη με σημαντικές μεταγραφές

Ο πρωτοεμφανιζόμενος εφέτος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις Άρης Λεμεσού θα είναι αντίπαλος του Άρη στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας πριν την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα που έκανε την υπέρβαση της περυσινής σεζόν στο πρωτάθλημα Κύπρου θα βρεθεί στον δρόμου του Άρη στο τρίτο φιλικό του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ο Άρης Λεμεσού κατέλαβε την 4η θέση πέρυσι στο πρωτάθλημα και πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία του εισιτήριο για να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Αντίπαλο που είχε βρει στο δρόμο του πέρυσι ο Ολυμπιακός και τον απέκλεισε με δύο νίκες και σκορ 1-0.

Ο Άρης Λεμεσού έχει στον πάγκο του τον 34χρονο Λευκορώσο Αλεξέι Σπιλέφσκι, με θητεία σε επίπεδο ακαδημιών στη Γερμανία με Λειψία και Στουτγάρδη και σε επαγγελματικό επίπεδο στις Καϊράτ Αλμάτι, Άουε και Ντινάμο Μπρεστ. Ανέλαβε στα μέσα της σεζόν πέρυσι και την έκλεισε με απολογισμό 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο Άρης Λεμεσού ξεκίνησε την προετοιμασία του στις 13 Ιουνίου και ουσιαστικά στη Σλοβενία όπου και θα γίνει το φιλικό με τον Άρη πραγματοποιεί το δεύτερο στάδιο, αφού νωρίτερα είχε ταξιδέψει και στη Λετονία. Μετά το παιχνίδι με την ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στο ίδιο γήπεδο τις Φέχερβαρ (Ουγγαρία) και Ντνίπρο (Ουκρανία) πριν δώσει το πρώτο παιχνίδι απέναντι στη Νέφτσι στις 21 Ιουλίου.

Οι Κύπριοι έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά μεταγραφών προκειμένου να ενισχυθούν ενόψει της νέας περιόδου όπου στοχεύουν ακόμη ψηλότερα στο πρωτάθλημα. Κορυφαίος παίκτης τους για την σεζόν που ολοκληρώθηκε ψηφίστηκε ο τερματοφύλακας Άλβες, ενώ διαθέτουν δύο ιδιαίτερα έμπειρους και ποιοτικούς ξένους στο ρόστερ τους.

Ο 29χρονος Στιβ Γιαγκό από τη Μπουρκίνα Φάσο έχει 122 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας ενώ ο Κέβιν Μονέ-Πακέ αποτέλεσε βασικότατο γρανάζι της μηχανής της Σεντ Ετιέν για αρκετά χρόνια. Ο Γάλλος που πέρυσι είχε 3 γκολ και 3 ασίστ στην Κύπρο, έχει αγωνιστεί σε 359 παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας της Γαλλίας. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του ήταν στη Σεντ Ετιάν, ενώ έχει θητεία και στις Λανς και Λοριάν.

Πηγή: novasports.gr

To Top