Άρης μαγεία, εδώ δεν έχει… χορηγία (3-1) – video

Ένας Άρης να… γουστ-ΑΡΗΣ βγαλμένος από τα παλιά, «σκούπισε» τον αήττητο μέχρι σήμερα το βράδυ Παναθηναϊκός, πετυχαίνοντας εντυπωσιακή και παλικαρίσια νίκη με σκορ 3-1. Ήταν η πρώτη εντός έδρας νίκη των κίτρινων, ήταν η πρώτη ήττα των φιλοξενούμενων και πρωτοπόρων στο πρωτάθλημα…
Ένας Άρης ποδοσφαιρική… μαγεία, απέδειξε ότι στο φλογισμένο Κλεάνθης Βικελίδης δεν έχει… χορηγία και παρέδωσε μαθήματα ποδοσφαίρου, πάθους και ποιότητας.

Ένας Άρης να τον πιεις στο ποτήρι, ξεδίψασε τον πικραμένο κόσμο του, πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και ετοιμάζεται για τη μεγάλη αντεπίθεση!

Μεγάλη εμφάνιση, δίκαια νίκη απόδειξη ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες, αρκεί να πάρει… μπροστά.

Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ τόλμησε μια σημαντική αλλαγή στην ενδεκάδα, ξεκινώντας με… δίδυμους πύργους στην επίθεση, τους Γιάκομπ και Τσέζαρεκ, κρατώντας στον πάγκο τους Καστίγιο (για πρώτη φορά φέτος) και Σολτάνι. Την ίδια ώρα ο Παπαστεριανός κάλυπτε τη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, είχε εκρηκτικό ξεκίνημα –το καλύτερο μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα- και μέχρι το 10′ έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ με τους Γιαννιώτα, Ουμπίντες, Τσέζαρεκ έχοντας στο διάστημα αυτό κερδίσει… πέντε κόρνερ!

Το γήπεδο… γκρεμίστηκε στο 12΄ όταν ο Τσέζαρεκ με τη… δεύτερη προσπάθεια (είχε προηγηθεί τετ α τετ που εξουδετέρωσε ο Καπίνο) και με ένα εξαιρετικό πλασέ έκανε το 1-0 από τη σέντρα ακριβείας του Μίσελ.

Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο 30λεπτο και θα μπορούσε να είχε κάνει το 2-0 με τον Γιάκομπ σε μια εκπληκτική ευκαιρία στο 25′. Στο διάστημα αυτό, όλες οι γραμμές του Άρη λειτούργησαν περίφημα, μείωσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους και έδωσαν το πάνω χέρι στην ομάδα του Πρόμπιερζ.

Σταδιακά, η απόδοση των κίτρινων έπεσε, ο Παναθηναϊκός πήρε… μέτρα στο γήπεδο κι αφού έχασε μια καλή ευκαιρία στο 37′ με τον Κλέιτον κατάφερε να ισοφαρίσει στο 38′ με κεφαλιά του Μπουμπσόνγκ, ο οποίος νίκησε την άμυνα του Άρη για μια ακόμη φορά σε στημένη φάση.

Ο Άρης όμως είχε τη δύναμη και «απάντησε» στο 44′, όταν ο Ντίκο παραδίδοντας μαθήματα… σεντερ φορ κεραυνοβόλησε την εστία του Καπίνο γράφοντας το 2-1! Και όχι μόνο αυτό…
Στο δεύτερο μέρος ο Άρης ξεκίνησε με μία αλλαγή, αφού ο Πρόμπιερζ πέρασε στο παιχνίδι τον Ντάρσι Νέτο (έπειτα από μεγάλο διάστημα απουσίας). Ο Βραζιλιάνος πήρε τη θέση του Γιαννιώτα, ο οποίος αναίτια πήρε κίτρινη κάρτα με τη λήξη του ημιχρόνου.

Ο 29χρονος μπακ – χαφ έπιασε… δουλειά με το καλημέρα. Πήρε το φάουλ με το ξεκίνημα της επανάληψης, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος άψογα –γνωστός για τις σπεσιαλιτέ του- και έκανε το 3-1 στο 48′, για να ακολουθήσει… πανδαιμόνιο!

Ο Πρόμπιερζ έριξε στη μάχη στο τελευταίο ημίωρο και τον Καστίγιο, αποσύροντας τον κουρασμένο Γιάκομπ για να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή…

Όσο ο Παναθηναϊκός αύξανε την πίεση, οι κίτρινοι ξεχείλιζαν από πάθος, «καταπίνοντας» χιλιόμετρα στον
αγωνιστικό χώρο.

Στο 84′ ο Καστίγιο έχασε μεγάλη ευκαιρία να δώσει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στον θρίαμβο του Άρη.
Δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να υστέρησε στην κορυφαία φετινή εμφάνιση του Άρη και μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων.

Εξαιρετικός ο Σπάθας, έδειξε ότι όταν… θέλει μπορεί να μοιράσει το καρπούζι 50-50.

Οι συνθέσεις:
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεριανός (81′ Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Ουμπίντες, Γιαννιώτας (46′ Νέτο), Γιάκομπ (61′ Καστίγιο), Τσέζαρεκ.
Παναθηναϊκός: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα (71′ Πετρόπουλος), Κουίνσι (85′ Μαυριάς), Κλέιτον (60′ Ρούντολφ), Λέτο.

Απολαύστε τα γκολ της αναμέτρησης:
{youtube}kNooIaJB1q8|640|360|1{/youtube}

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα όπως την κατέγραψε το PRESSARIS 

To Top