ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης με… καρύδια σκόρπισε (1-2) στους πέντε ανέμους την ΑΕΚ με «εκτελεστές» Πάλμα και Σάσα! (videos)

Κόντρα σε θεούς και δαίμονες της εξυγίανσης, ο Άρης είχε τα αγωνιστικά… καρύδια να σκορπίσει στους πέντε ανέμους την ΑΕΚ και με «εκτελεστές» τον… ρούκι Πάλμα και τον Σάσα να πάρει την πολύτιμη νίκη με σκορ 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ.

O Χερμάν Μπούργος τόλμησε, είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα με τον Λουίς Πάλμα πρωταγωνιστή και ο Άρης απέδρασε με «χρυσό τρίποντο» που τον φέρνει με 50 βαθμούς στην 3η θέση στον «πρώτο τελικό» για την Ευρωπαϊκή έξοδο.

Κορυφαίος του Άρη ο Φαμπιάνο, σπουδαία παρουσία από Πάλμα με το γκολ, δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε. Ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον Μπούργος.

Ήταν η πρώτη νίκη του Άρη στα πλέι οφ στην… παράταση (!!!), μια και ο Σκωτσέζος διαιτητής κράτησε με το… τσαμπουκά δέκα λεπτά καθυστέρησης! Οι κιτρινόμαυροι επέστρεψαν στα γκολ, μετά από δυο άγονα ματς.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ ΠΑΛΜΑ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ

Ο Χερμάν Μπούργος ετοίμασε μια ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις κόντρα στην ΑΕΚ. Με δεδομένη την απουσία του Μπράμπετς, το ντέρμπι ξεκίνησαν για τον Άρη οι: Κουέστα, Εμπακατά, Γκάνεα, Μπεναλουάν, Φαμπιάνο, Σάσα, Ματίγια, Λουίς Πάλμα, Μαντσίνι, Ιτούρμπε, Καμαρά. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ είχε μια αλλαγή τερματοφύλακα, πριν από τη σέντρα. Ο Στάνκοβιτς αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον προσαγωγό την ώρα της προθέρμανσης και αντικαταστάθηκε από τον Τσιντώτα.

ΤΡΕΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ-ΜΑΤΙΓΙΑ

Το παιχνίδι είχε με το ξεκίνημα του έναν τρελό ρυθμό. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και μόλις στο 10′ ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Καμαρά. Ο επιθετικός του Άρη βγήκε μπροστά από τον Τσιντώντα πραγματοποιώντας όμως ένα πολύ κακό τελείωμα. Ήταν το… προμήνυμα πριν το γκολ, μια και ήρθε στο 19′ το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ από καλή θέση του Ματίγια, το οποίο εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ.

ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΜΠΡΑΣ ΚΑΙ 0-1

Ο Άρης κατάφερε να βρει δίχτυα με τον Λουίς Πάλμα. Ο νεαρός “χτύπησε” σαν την… κόμπρα στο 20′. Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από δεξιά, ο Τσιντώτας δεν έδιωξε σωστά τη μπάλα με το αριστερό χέρι και ο ποδοσφαιριστής από την Ονδούρα με κεφαλιά από κοντά σκόραρε! Η κιτρινόμαυρη ομάδα θα μπορούσε να είχε πετύχει και δεύτερο γκολ στο 23′, όταν σε σουτ του Μαντσίνι μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε πάνω στον Μοχαμάντι.

“ΚΡΥΟ” ΓΚΟΛ ΚΑΙ 1-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑ

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 28′, με ένα “κρύο” γκολ.  Ο Ρότα επιχείρησε μακρινό σουτ του Ρότα, ο Κουέστα ήταν εκτός θέσης και δεν κατάφερε να αποκρούσει με αποτέλεσμα το ματς να “ξεκινήσει” από την αρχή (1-1). Στο 35 απείλησε η ΑΕΚ με σουτ του Άμραμπατ μέσα από την περιοχή και δεξιά, έδιωξε με γροθιές ο Κουέστα.

 

 

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΙΦΝΙΑΣΕΙ Η ΑΕΚ, ΓΚΟΛ Ο ΑΡΗΣ!

Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να αιφνιδιάσει, πίεσε, είχε την κατοχή, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που σκόραρε με γκολάρα του Σάσα! Προηγήθηκε σουτ του Καμαρά, απόκρουση του Τσιντώτα και κακό διώξιμο του Κριχόβιακ, με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί ιδανικά στο κεφάλι του Σάσα (1-2).

δκ

 

ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ Η ΑΕΚ

Ο Μπούργος έριξε από το 66′ στο παιχνίδι τους Ντουκουρέ στην θέση του Ιτούρμπε και τον Ματέο Γκαρσία στην θέση του Πάλμα, θέλοντας να φρεσκάρει την ενδεκάδα των κιτρινόμαυρων. Ο τρελός ρυθμός στο παιχνίδι συνεχίστηκε και η ΑΕΚ στο 71′ απείλησε, όταν σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι!

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση την πίεση, ζήτησε την ισοφάριση, αλλά ο Άρης όχι μόνο άντεξε, αλλά είχε και τις ευκαιρίες να “τελειώσει” την αθηναϊκή ομάδα. Στο 84′ φοβερή πάσα του Καμαρά στον Μπερτόγλιο, σουτ του Αργεντινού από κοντά, έδιωξε ο Τσιντώτας!

Ο Άρης είχε ψυχή και πάθος και πήρε την μεγάλη νίκη, την ώρα που ο Σκωτσέζος διαιτητής κράτησε… δέκα λεπτά καθυστερήσεων!

 

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Τσιντώτας, Μοχαμαντί (83′ Μοχαμαντί), Τζαβέλλας, Βράνιες, Ρότα, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (69′ Λε Ταλέκ), Άμραμπατ (69′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (77′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Αραούχο

ΑΡΗΣ: (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Γκάνεα (89′ Σούντγκρεν), Φαμπιάνο, Μπεναλουάν, Εμπακατά, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (81′ Μπερτόγλιο), Ιτούρμπε (67′ Ματέο Γκαρσία), Πάλμα (67′ Ντουκουρέ), Καμαρά (89′ Δεληζήσης).

Διαιτητής: Μάντεν (Ρόουμ, Μάλβανι, 4ος Διαμαντόπουλος, VAR: Περέιρα, Θ.Μωυσιάδης)

To Top