ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης με σπασμένα τα… φρένα (0-3), πάρτι Ευρώπης στα Γιάννενα και… καλό καλοκαίρι!

Με σπασμένα τα φρένα ο Άρης στους Ζωσιμάδες, έκανε… πάρτι Ευρώπης, νικώντας με 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά θρίλερ! 

Οι κιτρινόμαυροι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, επιβλήθηκαν από το ξεκίνημα, πετυχαίνοντας τα πρώτα τους γκολ και την πρώτη τους νίκη φέτος σε βάρος της ομάδας των Ιωαννίνων, τερματίζοντας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην 3η θέση.

Οι Ζωσιμάδες μετατράπηκαν σε… Χαριλάου, μια και οι φίλαθλοι του Άρη δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα και γιόρτασαν μαζί με την ομάδα την Ευρωπαϊκή έξοδο για 4η συνεχόμενη χρονιά!

Χρίστηκαν σκόρερ για πρώτη φορά οι Φαμπιάνο και Εμπακατά, ο Καμαρά έφτασε τα 10 γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Άρη στο… φίνις της χρονιάς. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του Άρη στα Γιάννενα, είχε κερδίσει την δεκαετία του 80′ με 2-4 τον ΠΑΣ.

ΜΕ ΠΑΛΜΑ-ΣΑΚΙΤΣ ΚΑΙ 4-4-2 Ο ΑΡΗΣ

Χωρίς εκπλήξεις η ενδεκάδα του Άρη. Με τους Πάλμα (προτιμήθηκε από τον Ματέο) και Σάκιτς ξεκίνησε ως βασικούς ο Χερμάν Μπούργος στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν στα Γιάννενα. Η κιτρινόμαυρη ενδεκάδα με 4-4-2 αποτελούσαν οι Κουέστα κάτω από τα δοκάρια, Μπράμπετς, Φαμπιάνο Εμπακατά, Σάκιτς στην άμυνα. Μπροστά τους Ματίγια Ντουκουρέ, Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Πάλμα και Καμαρά στην επίθεση.

ΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΟ “ΚΑΛΗΜΕΡΑ” (0-1)

Ο Άρης μπήκε πιο ζωηρά στο παιχνίδι, στο 2′ ο Ιτούρμπε εξαπέλυσε βολίδα, η μπάλα πέρασε άουτ και στο 8′, άνοιξε το σκορ ο Φαμπιάνο. Στο 8′ εκτέλεσε κόρνερ ο Ματίγια, πήρε κεφαλιά προς τα πίσω ο Μαντσίνι και εκτέλεσε ο Φαμπιάνο (0-1). Ήταν το 1ο γκολ του Βραζιλιάνου, έγινε ο 15ος σκόρερ του Άρη, ενώ πέτυχε το 1ο γκολ φέτος του Άρη κόντρα στον ΠΑΣ!

“ΧΤΥΠΗΜΑ” ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΑΡΑ (0-2)

Ο Άρης είχε ξέφρενο ρυθμό και στο 22′ πέτυχε και δεύτερο πολύ ωραίο γκολ με τον Καμαρά. Ο Μαυριτανός πήρε την μπάλα στην κόντρα, έφυγε στην αντεπίθεση κι εκτέλεσε τον Λοντίγκιν (0-2). Οι κιτρινόμαυροι σφυροκοπούσαν την άμυνα του ΠΑΣ και στο 30′ θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ, όταν ο Ιτούρμπε από καλό σημείο εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι με μεγάλη δυσκολία περνούσαν το κέντρο. Στο 39′ είχαν την πρώτη τελική, όταν η κεφαλιά του Κύρκου πέρασε άουτ. Οι τελικές 9-3 για τον Άρη, με 56% και 8-1 τα κόρνερ. Οι αριθμοί τα είπαν όλα για όσα έγιναν στο πρώτο μέρος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Και στο δεύτερο μέρος, ο Άρης από την αρχή πίεζε ψηλά και ήταν φανερό ότι ζητούσε κι άλλο γκολ, κάτω από τις συνεχείς επευφημίες του κόσμου. Στο 53′ ο Μπούργος έριξε στη μάχη τον Ματέο Γκαρσία, αντί του Ιτούρμπε, με τον Αργεντινό να αστοχεί στο 56′ μόνος απέναντι στο Λοντίγκιν, σπαταλώντας μια τεράστια ευκαιρία. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το 60′, πήρε την κατοχή, χωρίς να κάνει τη μεγάλη φάση.

ΤΟ… ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ (0-3)

Ο Μπούργος έριξε στο 73′ τον Δεληζήση, αντί του Καμαρά, επιλέγοντας να αγωνιστεί ο Άρης με τριάδα στόπερ. Το… κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Εμπακατά, όταν στο 81′ με δυνατό δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής “εκτέλεσε” τον Λοντίγκιν κι έκανε το 0-3.

Oι συνθέσεις:

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Mεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας (Οικονομόπουλος 72′), Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάνσκι (Κόντε 61′), Καραχάλιος (Λιάσος 8′), Στάνκο, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ, Κύρκος, Περέα.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς Εμπακατά, Ματίγια, Ντουκουρέ, Μαντσίνι (Γκάμα 59′), Ιτούρμπε (Γκαρσία 53′), Πάλμα, Καμαρά (Δεληζήσης 73′).

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου Α’ βοηθός Ιορδάνης Απτόσογλου Β’ βοηθός: Τρύφων Πετρόπουλος 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης. VAR: Στέφανος Κουμπαράκης AVAR: Ράινχαρντ Μπούξμπαουμ

To Top