Άρης-Μπενφίκα 33 χρόνια μετά! (videos)

Η ανακοίνωση του φιλικού με τη θρυλική Μπενφίκα στο Κλεάνθης Βικελίδης ξύπνησε ευχάριστες μνήμες στον κόσμο του Άρη, σε καιρούς δύσκολους.

Όπως είναι γνωστό ο Άρης θα υποδεχθεί τους «Αετούς» της Λισαβόνας σε φιλική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Η Μπενφίκα επιστρέφει στο Χαριλάου, ακριβώς 33 χρόνια παρά δέκα μέρες μετά την πρώτη της εμφάνισή στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη φορά ήταν στις 19 Σεπτεμβρίου 1979, όταν στο πλαίσιο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ είχε ηττηθεί με σκορ 3-1 από τον Άρη με σκόρερς τους Κούη 16′,Πάλλα 20′, Ζήνδρο 57′ ενώ στο 90’ είχε μειώσει ο Ρεϊνάλντο για τους Πορτογάλους.

Στο δεύτερο παιχνίδι στο Ντα Λουζ της Λισαβόνας οι κίτρινοιβρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τα γκολ των Ρεινάλντο 21′,Γκόμεζ 50′ όμως κατάφεραν με γκολ του Σεμερτζίδη στο 79’ να μειώσουν σε 2-1 και να πάρουν την χρυσή πρόκριση.

Οι αγώνες με την Μπενφίκα ήταν η αρχή του μεγάλου έπους του 1979, όταν ο Άρης αφού απέκλεισε ένα μεγαθήριο της εποχής, όπως ήταν η ομάδα της Πορτογαλίας στη συνέχεια «πέταξε» έξω την Περούτζια (1-1 και 3-0 μέσα στην Ιταλία), ενώ λύγισε από τη Σεντ Ετιέν του Μισέλ Πλατινί (1-1 και 1-4).

Θυμηθείτε τα στιγμιότυπα από τους αγώνες με την Μπενφίκα, αλλά και την υπόλοιπη πορεία το 1979:

Άρης και Μπενφίκα συναντήθηκαν και το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Άρης είχε χάσει με 4-1 και σκόρερ τον Τσέζαρεκ. To 3-1 είχε κάνει ο Άλαν Κάρντεκ για την Μπενφίκα για τον οποίο ενδιαφέρεται τώρα ο Άρης!

 

To Top