Άρης πρωταγωνιστής και στο… μπέιζμπολ! «Τεράστιος σύλλογος, μια ανοιχτή αγκαλιά»!

Μπέιζμπολ. Άθλημα για πολλούς άγνωστο στην Ελλάδα, σίγουρα ένα σπορ που δεν είναι ευρέως διαδεδομένο σε αντίθεση με άλλες χώρες. Ωστόσο «ζει και βασιλεύει» στη χώρα, υπάρχει πρωτάθλημα στο οποίο, όχι μόνο συμμετέχει ο Άρης, αλλά και πρωταγωνιστεί! Το PRESSARIS συνάντησε τον προπονητή της ομάδας Σέρτζιαν Μιλοσάβλιεβιτς και τον αρχηγό Απόστολο Παπαευθυμίου! Σε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μας εξήγησαν ότι ο Άρης τους δέχθηκε με ανοιχτές αγκάλες όταν οι υπόλοιπες ομάδες δεν έδειξαν ενδιαφέρον! 

Ακόμη  μας μίλησαν για τις οικονομικές δυσκολίες για την αδιαφορία της πολιτείας αλλά και για τις διακρίσεις του συλλόγου…

 

Πρώτα απ’ όλα πότε ιδρύθηκε η ομάδα μπέιζμπολ του Άρη και πώς φτάσατε σε αυτή την απόφαση;

– Η ομάδα Μπέιζμπολ του Άρη δημιουργήθηκε από την συγχώνευση μεγάλων σωματείων τον ΑΟ Νέου Πετριτσίου που είναι μία ομάδα που προϋπήρχε στις Σέρρες και ο Άρης ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με ερασιτεχνικά αθλήματα και το 2003 όταν η ομάδα του Πετριτσίου είχε ολοκληρώσει τον κύκλο της έγινε η ένωση με τον Άρη και συμμετείχε πρώτη φορά στο πρωτάθλημα σαν Άρης!

Είναι ένα άθλημα το οποίο δεν είναι τόσο διαδεδομένο στην χώρα μας. Πώς και ασχοληθήκατε με το μπέιζμπολ και δεν στραφήκατε σε κάποιο άλλο άθλημα;

– Το μπέιζμπολ δεν είναι διαδεδομένο άθλημα στην Ευρώπη γιατί σε άλλες ηπείρους είναι νούμερο ένα άθλημα όπως στην Αμερική και στην Ιαπωνία αλλά και σε όλη την Ασία. Η επιρροές μας ήταν από την χώρα γέννησης του καθενός και στην προκειμένη περίπτωση την Γερμανία και την Σερβία. Στην Σερβία ήρθε το άθλημα από την Ιταλία σαν αγώνες επίδειξης και το αγάπησε ο κόσμος και στην συνέχεια δημιουργήθηκε εθνικό πρωτάθλημα. Πάντως και στην Γερμανία το Μπέιζμπολ είναι διαδεδομένο σπορ καθώς υπάρχουν πολλές ομάδες και αρκετές κατηγορίες στο πρωτάθλημα.

Γιατί επιλέξαμε τον Άρη

Γιατί επιλέξατε την ομάδα του Άρη για να κάνετε το άθλημα που αγαπάτε;

– Πρώτα απ’ όλα γιατί ο Άρης είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα και πολύ γνωστό όνομα! Από εκεί και πέρα είναι τεράστιος σύλλογος και μας δέχθηκε πολύ εύκολα. Εμείς είχαμε κάνει προσπάθειες και με άλλους συλλόγους αλλά ο Άρης έδειξε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον! Και πλέον σαν Άρης έχουμε άλλο κύρος σαν ομάδα και στο μπέιζμπολ υπάρχει μόνο Άρης!

Πού προπονείται η ομάδα και πού αγωνίζεται;

– Προπονούμαστε στην περιοχή της Θέρμης και συγκεκριμένα στην Νέα Ραιδεστό σε ένα καινούργιο γήπεδο που υπάρχει εκεί. Μέχρι και πέρσι είχαμε το δικό μας ιδιόκτητο γήπεδο στους Ταγαράδες από το 2003. Τότε είχαμε νοικιάσει 12 στρέμματα εκεί και με προσωπική δουλειά το διαμορφώσαμε και το είχαμε κάνει αρκετά καλό! Εκεί κάθε χρόνο διοργανώναμε το Άρης Καπ αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε επίσημους αγώνες εξαιτίας κάποιων θεμάτων που είχαμε με την ομοσπονδία. Έτσι κατεβαίναμε στην Αθήνα για να παίξουμε κάποιους αγώνες σε γήπεδα που έμειναν από την Ολυμπιάδα και είναι ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις.

Οι διακρίσεις

Ποιες είναι οι διακρίσεις του Άρη στο μπέιζμπολ;

– Έχουμε γίνει 2 φορές δευτεραθλητές Ελλάδας έχουμε πάει τελικό κυπέλλου. Πάντως στο πρωτάθλημα δεν πέφτουμε κάτω από την τρίτη θέση

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

– Έχουμε κάποιους φιλάθλους που ακολουθούν παντού την ομάδα. Μπορεί να μην είναι πολλοί αυτοί που μας υποστηρίζουν αλλά ξεχωρίζουμε από τις άλλες ομάδες γιατί εκείνες δεν έχουν καθόλου φιλάθλους. Το σίγουρο είναι πως αν οι αγώνες γίνονταν εδώ στην Θεσσαλονίκη θα είχαμε και περισσότερο κόσμο. Πάντως ο κόσμος μας έκανε να νιώθουμε πολύ όμορφα με την παρουσία του στο γήπεδο!

Πηγαίνετε στα άλλα τμήματα του Άρη; Για παράδειγμα στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ;

– Για ένα διάστημα πηγαίναμε σαν τμήμα μπέιζμπολ στα άλλα αθλήματα του Άρη αλλά πλέον είμαστε και κάποιας ηλικίας και παρακολουθούμε περισσότερο από την τηλεόραση.

Από πόσους αθλητές απαρτίζεται η ομάδα και πόσοι από αυτούς είναι ξένοι;

– Στο δικό μας άθλημα οι παίκτες που απαρτίζουν την ομάδα είναι 9. Όπως δηλαδή στο ποδόσφαιρο υπάρχει η εντεκάδα έτσι εμείς έχουμε την εννιάδα. Όλοι οι παίκτες παίζουν άμυνα και επίθεση. Στην άμυνα παίζουμε με τα γάντια και στην επίθεση με τα ρόπαλα. Εμείς αυτή την στιγμή απαρτιζόμαστε από 20 άτομα εκ των οποίων οι δύο είναι ξένοι.

Υπάρχουν παίκτες της ομάδας που να έχουν πάρει μεταγραφή και να διαπρέπουν στο εξωτερικό;

– Δεν υπάρχουν παίκτες εκτός από τον Έλις που έπαιξε σε εμάς για ένα χρόνο και τώρα αγωνίζεται στην Γερμανία. Έχει ρίζες βέβαια από εκεί και ξέρει την γλώσσα και παίζει αυτή την στιγμή για τους Φλαμίγκος του Βερολίνου.

Η ελληνική πραγματικότητα

Το πρωτάθλημα στην Ελλάδα είναι επαγγελματικό;

– Όχι! Το πρωτάθλημα στην χώρα μας είναι ερασιτεχνικό. Πλέον το πρωτάθλημα το διοργανώνουν οι ομάδες μεταξύ τους. Το καλύτερο πρωτάθλημα που παίχτηκε ήταν το 2005 ακριβώς μετά την Ολυμπιάδα γιατί υπήρχαν επιδοτήσεις από το κράτος οι οποίες πλέον έχουν κοπεί!

Πόσες ομάδες συμμετέχουν σε αυτό και πόση η χρονική του διάρκεια;

– Αυτή την στιγμή στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 8 ομάδες. Η μία είναι ο Άρης υπάρχει μία ομάδα από την Πάτρα και οι υπόλοιπες είναι από την Αθήνα.

Υπάρχουν και διοργανώσεις με ομάδες Ευρωπαϊκές η μόνο εγχώρια πρωταθλήματα;

– Φυσικά και υπάρχουν και Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς έχουμε παρευρεθεί σαν δευτεραθλητές Ελλάδας σε τρείς. Η μία ήταν το 2004 στην Αυστρία το 2005 πήγαμε στην Βουλγαρία και το 2006 πήγαμε στο Βελιγράδι.  Βέβαια το επίπεδο είναι πολύ υψηλό σε αυτές τις διοργανώσεις.

Υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες για τους συλλόγους και αν ναι ποιες είναι αυτές;

– Οι οικονομικές δυσκολίες είναι άπειρες! Υπάρχουν λίγοι χορηγοί που μας δίνουν κάποια χρήματα αλλά κυρίως τα έξοδα αποστολής τα πληρώνουμε εμείς από την τσέπη μας.

Οι στόχοι

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για φέτος αλλά και για το μέλλον;

– Κύπελλο και πρωτάθλημα! Είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα και μαζί με τον Σπάρτακο τους Λίντερς και το Μαρούσι είμαστε οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα.

Κάποιο περίεργο περιστατικό που σας συνέβη;

-Πολλά! Κυρίως αυτά που κάνουμε στα ταξίδια στην Ευρώπη και στην Αθήνα. Είμαστε πολύ δεμένοι σαν ομάδα γιατί παντού πηγαίνουμε όλοι μαζί. Πάντως τα περιστατικά είναι αμέτρητα και πολλές φορές τα λεωφορεία χαλούσαν ή σταματούσαμε για στάση και ξεχνούσαμε κάποιων και επιστρέφαμε να τον πάρουμε.

Θόδωρος Θεοχαρίδης

 

 

 

To Top