Άρης: Στον δρόμο του η Γάνδη των Κάιπερς και Οφόε

Μια από τις σταθερές δυνάμεις των τελευταίων ετών στην πρώτη ταχύτητα του βελγικού ποδοσφαίρου θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη στο δεύτερο φιλικό της ελληνικής ομάδας στην Αυστρία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η Γάνδη, 5η του περυσινού πρωταθλήματος αλλά και κυπελλούχος Βελγίου αποτελεί ένα ακόμη υψηλό εμπόδια για τους παίκτες του Μπούργος το μεσημέρι της Δευτέρας (Live από τα κανάλια  Novasports).

Κατέκτησε το κύπελλο πέρυσι νικώντας την Άντερλεχτ στη διαδικασία των πέναλτι και αφού η κανονική διάρκεια του τελικού και η παράταση δεν είχαν γκολ. Τρεις φορές στα τελευταία 8 χρόνια πήρε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ το 2015 προσπέρασε τη Μπριζ και κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Παράλληλα είναι στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα στις 5 από τις τελευταίες 8 σεζόν.

Οι Βέλγοι έχουν ήδη δώσει τρία φιλικά προετοιμασίας και στο τελευταίο επικράτησαν με 3-0 της Χάιντουκ Σπλιτ. Εκ των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης ένας παλιός γνώριμος από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ούγκο Κάιπερς αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι έναντι 4ων εκατομμυρίων ευρώ από τη Μαλίν με την οποία πέρυσι σημείωσε 13 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν και εξαργυρώνοντάς την με μεταγραφή. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και του Εργοτέλη έχει αντιμετωπίσει 7 φορές στο παρελθόν τον Άρη σκοράροντας μια απέναντί του όταν αγωνιζόταν στην Κρήτη.

Κορυφαίος παίκτης και πρώτος σκόρερ των Βέλγων την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν ο Μαροκινός Ταρίκ Τισουνταλί καθώς σημείωσε 19 τέρματα και μοίρασε 5 ασίστ στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στη Γάνδη αγωνίζεται ακόμη ένας παίκτης που έχει περάσει από την Ελλάδα, ο 32χρονος Οτζίτζα Οφόε που θήτευσε για μια σεζόν στον Ολυμπιακό και είχε 17 συμμετοχές με 2 γκολ και 2 ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
ΠΗΓΗ: ΝΟVASPORTS.GR

To Top