Άρης χωρίς… λάτιν, απόλυτα ελληνικός!

Με μια ντουζίνα ξένους ολοκλήρωσε ο Άρης το περσινό πρωτάθλημα, αλλά ενόψει της νέας σεζόν θα έχει από… κανέναν έως το πολύ τρεις και μάλιστα είναι πιθανό να μην περιλαμβάνει στην σύνθεσή του ούτε έναν «λάτιν», για πρώτη φορά την τελευταία εξαετία!

Λόγω των περιορισμών στις μεταγραφές και του χαμηλού μπάτζετ, οι «κίτρινοι» θα στηριχθούν στο ελληνικό στοιχείο, αλλάζοντας πλεύση συγκριτικά με ό,τι ίσχυε από το 2006 και μετά. Ο «λάτιν» Άρης περνάει αναγκαστικά στο παρελθόν, αφού μόνο ο Ακόστα ενδέχεται να συνεχίσει, μεταξύ των 12 αλλοδαπών που ολοκλήρωσαν την τελευταία σεζόν στην ομάδα.

Ενδιαφέρον έχει το σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «Goal»:

«Τα τελευταία χρόνια, οι φίλοι του Άρη συνήθισαν να βλέπουν μια ομάδα με έντονο το λατινικό στοιχείο (και το ελληνικό υπό εξαφάνιση), που συνήθως έπαιζε θεαματικό, επιθετικό ποδόσφαιρο, έστω κι αν αυτό δεν έφερνε πάντα τις επιτυχίες. Στη νέα σεζόν, μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν συνήθειες!

Για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια, ο Άρης δεν έχει σήμερα ούτε έναν ξένο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του και όπως όλα δείχνουν, στη νέα σεζόν, που ξεκινά γι΄ αυτόν τη Δευτέρα, δεν θα χρειάζεται μεταφραστή!

Οι 12 ξένοι, που τελείωσαν την προηγούμενη σεζόν με τον Άρη, αποτελούν ήδη παρελθόν, καθώς δεν συνεχίζει κανείς. Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Νέτο, Τόχα, Καστίγιο, Μίσελ, Ντίκο, Σολτάνι, Ουμπίντες, Γκαρσία, Φατί και Ακόστα, είτε βρήκαν, είτε ψάχνουν καινούρια ομάδα. Θεωρητικά, η μόνη περίπτωση, που δεν έχει κλείσει οριστικά είναι του τελευταίου, ωστόσο ο Ακόστα έχει μηδαμινές ελπίδες να παραμείνει, καθώς ο Άρης έχει δικαίωμα να υπογράψει μόνο τρεις παίκτες άνω των 24 και θεωρείται απίθανο να είναι ένας απ΄ αυτούς ο Ισπανός, με δεδομένο ότι και το κασέ του, δεν «συμβαδίζει» με τα νέα δεδομένα.

Αν στο ρόστερ θα υπάρχει ένας ξένος, αυτός μάλλον θα είναι γνώριμος στο ελληνικό κοινό και θα καταλαβαίνει ελληνικά. Ο Ντολεζάι, με προϋπηρεσία στον Βόλο και στον Παναιτωλικό και ο Μαϊστόροβιτς, με προϋπηρεσία σε Πανιώνιο, Γιάννενα και Κέρκυρα και μια πενταετία κλεισμένη στην Ελλάδα, είναι οι δύο επιλογές του Κατσαβάκη, από τις οποίες ελπίζει να αποκτήσει τον έναν. Για την επίθεση, οι επιλογές του Κατσαβάκη είναι Μάντζιος ή Χαριστέας, για τη θέση του μέσου, η αναζήτηση συνεχίζεται.

Το γεγονός ότι ο 59χρονος προπονητής ξεκίνησε από την άμυνα, η οποία όπως είπε και στην παρουσίασή του «είναι γυμνή και χρειάζεται μια κολόνα, για να χτίσουμε γύρω της», δείχνει και τον προσανατολισμό του για τον Άρη της νέας σεζόν.
Η ποιότητα αναγκαστικά πέφτει πολύ, λόγω της ποινής για τη μη αδειοδότηση και των οικονομικών δεδομένων κι ο Κατσαβάκης επισήμανε με το «καλημέρα», ότι αυτή η έλλειψη της ποιότητας θα αντισταθμιστεί με το… τρέξιμο και τη σωστή τακτική συμπεριφορά. Ο 59χρονος προπονητής, πέρασε αυτές τις εξετάσεις και στο δεύτερο μισό της προηγούμενης χρονιάς, όταν ανέλαβε την χειρότερη ίσως ομάδα, που πέρασε από τη Superleague τα τελευταία χρόνια, με υλικό πολύς χαμηλής ποιότητας και κατάφερε να οδηγήσει τη Δόξα Δράμας σε μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στον δεύτερο γύρο, με όπλο την πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά. Από αυτό ακριβώς, θα ξεκινήσει και το χτίσιμο του νέου Άρη».

To Top