ΑΠΟΨΕΙΣ

Άρης… ALERT! Αναζητείται επειγόντως ο καλός και αποτελεσματικός Άρης ενόψει δυο αγώνων σκέτη… φωτιά!

Όσο κι αν θέλεις καλοπροαίρετα να μην βρεις πολλές “γωνίες” στην απόδοση του Άρη της Κρήτης, να την “στρογγυλέψεις”, δύσκολα θα πετύχεις τον σκοπό σου. Όσο φιλότιμο κι αν έχεις. Γιατί -δυστυχώς- πολύ απλά ο Άρης ήταν σε μια άσχημη βραδιά, με παρατεταμένα μέτρια ως κακή απόδοση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σε μια έδρα, όπου πέρσι έκανε το δικό του Χριστουγεννιάτικο… πάρτι.

Ο φετινός όμως Άρης έφερε ισοπαλία, σκοράροντας στο… 90′ και παίρνοντας μια ανάσα. Ένα αποτέλεσμα που θα ήταν καλό, εάν σήμερα είχαμε παραμονή Χριστουγέννων και αφορούσε τον αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης. Όμως δεν είναι. Για το πρωτάθλημα ξεκάθαρα μοιάζει με ένα μεγάλο φρένο ώστε να βρίσκεται στην κορυφή, είτε έχει τους βαθμούς που κέρδισε με κόπο και “αίμα” στο χορτάρι, είτε μέσω του βαθμολογικού “μάτριξ” της “εξυγίανσης”.

Μαζί με όλη την Ελλάδα είδαμε μια ομάδα που δεν είχε ζωντάνια, ενέργεια, ρυθμό, πάθος, ιδέες, διάθεση. Στοιχεία που σε μια περίεργη βραδιά, όπως η χθεσινή, όταν χάνεις δυο βασικά σου ατού μέσα σε ένα ημίχρονο (Εντιαγέ, Γκαρσία), μπορούν να… ρεφάρουν τις ισορροπίες και να σου δώσουν την ώθηση να διεκδικήσεις τη νίκη. Γιατί δυστυχώς χθες, απέναντι σε αυτόν τον πολύ μέτριο και… πολυλογά εκτός γηπέδου ΟΦΗ, ο Άρης δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα την εικόνα ομάδας που μπήκε για να “καθαρίσει” την νίκη.

Ήταν μια εμφάνιση που χωρίς υπερβολή – άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα- παραπέμπει στην εφιαλτική νύχτα κόντρα στον ΠΑΣ. Όμως το… άστρο του Ιτούρμπε και η εκτελεστική ψυχραιμία από την άσπρη βούλα, έσωσαν τον Άρη από μια ήττα, με ότι συνεπάγεται αυτό.

Δύσκολο να βρεις παίκτη που να διακρίθηκε σε αυτόν τον χθεσινό Άρη, εάν εξαιρέσουμε την διάθεση του Ιτούρμπε, που έδωσε μια κάποια ορμή στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων και την αξιοπρεπή εικόνα του Λούμορ. 

Μια άμυνα που δεν ενέπνεε την σιγουριά άλλων αγώνων, με τον Κούεστα να έχει ευθύνη στο γκολ κι ένα κέντρο που έμοιαζε αποδιοργανωμένο, μετά την αποχώρηση του Εντιαγέ και τους Σάσα, Τζέγκο να προσπαθούν να “βρεθούν” μέσα στο γήπεδο. Μεσοεπιθετικά ο Άρης δεν πήρε στο πρώτο κάτι από τον Γκάμα, ενώ ο Καμαρά… αναζητείται ακόμη στον αγωνιστικό χώρο του “Γεντί Κουλέ”.

Όσο κι αν αυτά καταγράφονται σκληρά, νομίζουμε ότι αποτελούν την ωμή πραγματικότητα. Δεν ήταν η πρώτη φορά, όπου ο Άρης δεν έπεισε, ήταν μέτριος ή δεν ήταν καλός. Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στην κόπωση κάποιων παικτών. Γεγονός. Όπως ήταν γεγονός οι δυο αναγκαστικές αλλαγές, αλλά και η απουσία των Μπερτόγλιο, Σούντγκρεν. Αποδεκτά όλα αυτά.

Μόνο που το 2021 ετοιμάζεται να τελειώσει, η κλεψύδρα αδειάζει και ο Άρης έχει δυο ματς φωτιά. Με Ιωνικό την Δευτέρα στο πρωτάθλημα θέλει μόνο νίκη για να μην χάσει την επαφή με την κορυφή. Και φυσικά την Πέμπτη, πάλι στο Γεντί Κουλέ, με τον ΟΦΗ για το κύπελλο στην ρεβάνς χωρίς αύριο.

Ήδη ο Άκης Μάντζιος πρέπει να έχει εκπέμψει… alert, προκειμένου να υπάρχει αντίδραση άμεσα και να παρουσιαστεί ο καλός και αποτελεσματικός Άρης, βρίσκοντας το αντίδοτο στο αγωνιστικό ντεφορμάρισμα που παρουσίασε η ομάδα. Για να μείνει ζωντανός στο πρωτάθλημα και να πάει μακριά, μέχρι τον τελικό την… βαλίτσα του κυπέλλου.

To Top