ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Άρης VS Ολυμπιακός: Κοντράρονται οι δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος!

Το Σάββατο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, στο ντέρμπι κορυφής μεταξύ Άρη και Ολυμπιακού, τίθενται αντιμέτωπες οι δύο καλύτερες άμυνες του φετινού πρωταθλήματος.

Πρωταρχικός στόχος του Άρη σε αυτό το ντέρμπι είναι σαφέστατα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του, έτσι ώστε να κυνηγήσει έστω κι ένα γκολ που θα του χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι φυσικά, καθώς απέναντί του έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με μόλις ένα γκολ παθητικό, σε επτά αγώνες. Αντίστοιχα, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δεχθεί τρία, ωστόσο, έχουν βρει την… φόρμα τους αμυντικά στα τελευταία ματς, έχοντας σερί τεσσάρων αγώνων χωρίς να δεχθούν κανένα.

Από την άλλη, επιθετικά ο Ολυμπιακός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα, καθώς έχει σκοράρει 15 φορές, τη στιγμή που ο Άρης με το τέρμα του στο Αγρίνιο έφτασε σε διψήφιο αριθμό.

Η μεσοαμυντική λειτουργία του Άρη θα πρέπει να είναι απόλυτα έτοιμη, διαβασμένη, προκειμένου να φέρει το έργο της εις πέρας. Ο Άκης Μάντζιος το γνωρίζει καλά αυτό, γι αυτό και με τους συνεργάτες του μελετάει τον αντίπαλο, προκειμένου να “χτυπήσει” ο Άρης στις αδυναμίες του.

Από εκεί και πέρα, επιθετικά οι “κιτρινόμαυροι” έχουν πολύ μεγάλη ποιότητα και υπάρχουν παίκτες που ακόμα και με μία έμπνευσή τους μπορούν δημιουργήσουν κινδύνους και να φτάσουν στο γκολ. Το μόνο που πρέπει να διορθώσει ο Άρης είναι να έχει καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια, ώστε να αυξήσει τις τελικές του μέσα στο ματς και να είναι πιο αποτελεσματικός στο γκολ…

To Top