«Άρη, ούτε εκεί ήσουν μόνος…»

Οι Κινέζοι λένε ότι ένα ταξίδι χιλιομέτρων ξεκινάει με ένα βήμα. Όταν αυτό το βήμα στο προσφέρει ο Άρης, τότε αποκτά άλλο νόημα. Και επειδή η αξία ενός ταξιδιού βρίσκεται περισσότερο στην αναπόληση, το PRESSARIS κάνει μια αναδρομή στο χρόνο και στις ξεχωριστές οπαδικές στιγμές. Γενεύη, Σαραγόσα, Μόναχο, Μαδρίτη, Μάντσεστερ είναι μόνο μερικές σταγόνες ιστορίας, οι οποίες φανερώνουν την αιώνια πίστη και συμπαράσταση του κόσμου που έκανε το καθήκον του και βρέθηκε εκεί. Ίσως και το 2012 επιφυλάσσει ανάλογες στιγμές οπαδικού μεγαλείου…

geneve8Γενεύη, 30 Σεπτεμβρίου 1999
Με τη συμπαράσταση περίπου 1.000 οπαδών του, που μετέτρεψαν το χωρητικότητας 9.000 θέσεων «Λε Σαρμίγ» σε… Χαριλάου, ο Άρης πήρε θριαμβευτική πρόκριση για το β’ γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μέσα στη Γενεύη, νικώντας τη Σερβέτ με 2-1 στην παράταση. Το αξιοσημείωτο του ταξιδιού στην Ελβετία, όμως, συνέβη μια μέρα μετά, όταν θα γινόταν η κλήρωση της επόμενης φάσης στην ίδια πόλη. Πολλοί φίλοι του Άρη έδωσαν το «παρών» και στην κλήρωση και έμαθαν πρώτοι από κοντά ότι η ομάδα τους είχε κληρωθεί με την ισπανική Θέλτα.

opadoi-romaΡώμη, 15 Σεπτεμβρίου 2005
Στο «Ολίμπικο» ο Άρης ηττήθηκε με 5-1 από τη Ρόμα, στον πρώτο αγώνα για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή της ιστορίας τους οι «κίτρινοι» είχαν τον κόσμο στο πλευρό τους, αφού υπολογίζεται ότι στην ιταλική πρωτεύουσα βρέθηκαν 2.000 εκδρομείς. Το ξενοδοχείο στο οποίο είχε καταλύσει η αποστολή του Άρη, αλλά και πολλοί οπαδοί, είχε ένα μικρό πρόβλημα: Τα δωμάτια ήταν πολύ μικρά. Παρόλα αυτά, υπήρξαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι πριν το ματς στριμώχτηκαν όλοι οι παίκτες σε ένα δωμάτιο και έδωσαν όρκους νίκης.

opadoi-zaragozaΣαραγόσα, 4 Οκτωβρίου 2007
Η πολυπόθητη πρόκριση στους ομίλους του ΟΥΕΦΑ περνούσε από την Ισπανία. 2.500 παθιασμένοι οπαδοί του Άρη έδωσαν δυναμικό «παρών» στο « Λα Ρομαρέδα» και η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς τους αντάμειψε. Οι «κίτρινοι» αν και γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τη Σαραγόσα, εξασφάλισαν το εισιτήριο της πρόκρισης. Το πάθος των φίλων του Άρη που βρέθηκαν στις κερκίδες ήταν μάλιστα τέτοιο, που «θορύβησε» και το νοσοκομείο που βρισκόταν δίπλα στο γήπεδο. Από τα μεγάφωνα γινόταν συχνά-πυκνά ανακοινώσεις προς τους φιλοξενούμενους, γιατί ενοχλούσαν τους αρρώστους.
Όσοι βρέθηκαν σε εκείνη τη μεγάλη εκτός έδρας αναμέτρηση αντιλήφθηκαν ότι ελάχιστοι στην Ισπανία μιλούν αγγλικά και αυτοί δεν ζουν στη Σαραγόσα. Πριν τον αγώνα ο κόσμος έψαχνε να φάει. Τελικά μεγάλο ποσοστό κατέληξε σε ελληνικό γυράδικο που τυχαία ήταν κοντά στο γήπεδο. Κι αν στο ίντερνετ το μάτι σας έπεσε πάνω σε κανένα βίντεο από το ταξίδι στην ιστορική πόλη της Αραγονίας, πολύ πιθανόν να είναι κάποιου αστυνομικού, από κείνους που κατά τη διάρκεια της πορείας από το κέντρο της πόλης ως το γήπεδο τραβούσαν με κάμερα την… «κίτρινη» μαγεία.

opadoi-monaxoΜόναχο, 19 Δεκεμβρίου 2007
Ο Άρης ήταν αποφασισμένος να κυνηγήσει τις πιθανότητες που είχε για θετικό αποτέλεσμα στο Μόναχο αλλά η Μπάγερν του σήκωσε απαγορευτικό. Η βαριά ήττα με 6-0 μπορεί να έριξε αυλαία στο ευρωπαϊκό όνειρο, όμως το ταξίδι στη βαυαρική πρωτεύουσα αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες οπαδικές εκστρατείες . Η ατμόσφαιρα μέσα και έξω από το «Αλιάντς Αρένα» ήταν κάτι παραπάνω από γιορτινή. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φίλοι της Μπάγερν ζητούσαν αναμνηστικές φωτογραφίες από τους 5.000 Αρειανούς που βρέθηκαν εκεί!

atletico14Μαδρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2010
Οπαδικό ρεσιτάλ στο «Βιθέντε Καλντερόν». Εκεί που περισσότεροι από 3.000 οπαδοί πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη του Άρη σε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» έκαναν την ανατροπή, νίκησαν την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης ,με 3-2 και έγραψαν ιστορία. Ο Άρης έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που πέτυχε «διπλό» επί ισπανικού εδάφους.

opadoi-manchesterΜάντσεστερ, 24 Φεβρουαρίου 2011
Ο Άρης κυνήγησε το θαύμα αλλά είπε «αντίο» στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Μπορεί να ηττήθηκε με 3-0 από την αγγλική ομάδα, αποχαιρετώντας έτσι το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά άφησε για τα καλά το οπαδικό του στίγμα. Στο πλαίσιο της καλής φιλοξενίας ακούστηκε πριν το ματς, ο ύμνος του Άρη! 5.978 Αρειανοί, όπως ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, τραγουδούσαν, αφήνοντας άφωνους τους φίλους της Σίτι. Οι υποκλίσεις των Άγγλων μετά το ματς αποτελούν ένα ακόμη «παράσημο» για τους «κίτρινους».

Βάσει νόμου, στην Αγγλία απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ πριν τα ματς. Ευτυχώς για τους Έλληνες υπήρχαν τα «Starbucks» στο κέντρο της πόλης και κατέληξαν όλοι να πίνουν «καπουτσίνο». Φυσικά, τα έγχρωμα ποτήρια τους ήταν γεμάτα μπύρες…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top