Άρη-ΠΑΟΚ βλέπει ο Παπαδόπουλος και η Ντόρτμουντ ετοιμάζει το… μάθημά του!

Το ντέρμπι του… μίσους Ντόρτμουντ-Σάλκε ανεβάζει τον πυρετό στη Γερμανία και όχι μόνο, την ώρα που ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ένας από τους πρωταγωνιστές της συνάντησης κάνει συγκρίσεις με τα παιχνίδια Άρη-ΠΑΟΚ. Διαβάστε στο PRESSARIS τι λέει ο… μικρός που έβγαλε πρόσφατα «μεγάλη γλώσσα», το ρεπορτάζ για το ματς-φωτιά της Γερμανίας, αλλά και για τα άλλα ντέρμπι στην υπόλοιπη Ευρώπη…

Το ντέρμπι της Βεστφαλίας ξεχωρίζει το σαββατοκύριακο σε όλη την Ευρώπη. Είναι ντέρμπι… μίσους, ντέρμπι δύο παραδοσιακών ομάδων της Γερμανίας, που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικές κουλτούρες στην ίδια περιοχή. Ντόρτμουντ εναντίον Σάλκε, σήμερα το απόγευμα στις 16.30 ή αλλιώς Ντόρτμουντ εναντίον… Κυριάκου Παπαδόπουλου!

Ο νεαρός αμυντικός που είχε δείξει έντονα… συμπλέγματα ως παίκτης της Εθνικής μέσα στο αεροπλάνο της… πρόκρισης στο EURO 2012 – και μετά βγήκε κακήν κακώς δημόσια και ζητούσε συγνώμη για όσα έλεγε για τον Άρη στον Άγγελο Χαριστέα-, έκανε δηλώσεις στο σάιτ “westline.de” συνδέοντας το ντέρμπι ανάμεσα στη Ντόρτμουντ και τη Σάλκε με το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

“Σαφώς και υπάρχει ένταση. Είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις εναντίον της Ντόρτμουντ και για τους φιλάθλους, αλλά και για τους παίκτες. Πολλοί με πλησιάζουν αυτές τις μέρες για το ντέρμπι. Στην Ελλάδα οι συνθήκες είναι πιο ακραίες όταν υπάρχει ένα ντέρμπι”, είπε αρχικά ο Παπαδόπουλος και εξήγησε πως “για παράδειγμα στο ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει συναγερμός σε όλη την πόλη! Για μέρες μόνο αυτό το θέμα συζήτησης υπάρχει και τίποτα άλλο. Οι δρόμοι κλείνουν. Σαν παίκτης ενός ντέρμπι δεν σου επιτρέπεται τίποτα, ούτε να χάσεις! Μετά θα τα ακούσεις…”.

Εκτός από το ντέρμπι της κοιλάδας του Ρήνου στη Μπουντεσλίγκα, στην Ευρώπη θα γίνουν άλλα πέντε ντέρμπι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε βαθμολογικό επίπεδο.

Στο Σαμπιονά, αύριο το βράδυ η Μαρσέιγ υποδέχεται την Παρί των πετροδόλαρων, σε ένα παιχνίδι που έχει την μεγαλύτερη οπαδική κόντρα στη Γαλλία.

Στην Πρέμιερλιγκ, η Λίβερπουλ μετά την επικράτηση της στο Στάμφορντ Μπιτζ υποδέχεται αύριο την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και θέλει να συνεχίσει τις νίκες στα ντέρμπι.

Στην Ιταλία, σήμερα θα γίνει το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην Λάτσιο και τη Γιουβέντους, ομάδες που “συγκατοικούν” στην πρώτη θέση του καμπιονάτο.

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν ντέρμπι… μίσους υπάρχει σήμερα και στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ του Μουρίνιο καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ατλέτικο, ενώ στην Πορτογαλία, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ αμφότερες στην σκιά της Πόρτο τα τελευταία χρόνια καλούνται σήμερα να αποδείξουν πρωτίστως ποιο το αφεντικό της Λισαβόνας.
Αυτό κι αν είναι ντέρμπι του… μίσους σήμερα στη Σερβία. Το ζευγάρι Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν είναι από μόνο του εκρηκτικό!

To Top