Άρθρο 99 και αδειοδότηση: Άρρηκτα συνδεδεμένα θέματα για την ΚΑΕ

Μέσα στην επόμενη βδομάδα κατά πάσα πιθανότητα θα συνεδριάσει η επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και θα εξετάσει φακέλους των ΚΑΕ, μεταξύ αυτών και του Άρη. Οι κίτρινοι έχουν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι βρίσκονται σε καθεστώς υπαγωγής στο άρθρο 99 και ευελπιστούν ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με την αδειοδότησή τους.

Η ΚΑΕ αυτή τη στιγμή δεν έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Οι άνθρωποι της ομάδας έχουν ενημερώσει πως περιμένουν την θετική γνωμοδότηση του κράτους για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να ρυθμιστούν σε (πολλές) περισσότερες δόσεις οι οφειλές προς την εφορία και το ΙΚΑ.

Πράγματι, αν η ομάδα υπαχθεί στο άρθρο 99, τότε οι οφειλές θα αποπληρωθούν κατά πάσα πιθανότητα σε 90 δόσεις, όμως το θέμα είναι πότε θα αποφανθεί το νομικό συμβούλιο του κράτους (όπως έγινε στην ΠΑΕ) για να είναι η ομάδα εντός των χρονικών ορίων στις υποχρεώσεις της στην ΕΕΑ.

Είναι δύο ζητήματα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και σαφώς το ένα εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από το άλλο.

Βέβαια, ακόμα κι αν το κράτος απαντήσει άμεσα θετικά για την υπαγωγή της ΚΑΕ στο άρθρο 99, θα πρέπει να βρεθούν χρήματα, για να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση και να αποκτήσει η εταιρεία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

 

To Top