Άρθρο 99 και απαγορευτικό μεταγραφών τα δύο – εκτός επίσημης ατζέντας – “καυτά” θέματα στη συνέλευση των μετόχων

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Άρης με τις ελάχιστες πιθανότητες που έχει στη σειρά με τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται την επόμενη χρονιά και πώς θα σχεδιαστεί η ομάδα ώστε να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της. Η επόμενη χρονιά κρίνεται εν πολλοίς στην γενική συνέλευση των μετόχων, όπου θα αποφασιστεί η διεύρυνση της υπάρχουσας διοίκησης, αλλά πρέπει να τεθούν επί τάπητος πολύ πιο σοβαρά ζητήματα.

Μέσα στον Μάιο (πιθανότατα μετά τις 10/5) θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ Άρης με σκοπό τον ορισμό νέας διοίκησης, η οποία προφανώς θα είναι η ίδια εμπλουτισμένη με νέα πρόσωπα και ίσως μία, δύο διαφοροποιήσεις σε σχέση με το υπάρχον σχήμα.

Πέρα από τον ορισμό νέας διοίκησης, που θα πάρει την έγκριση του πρωτοδικείου, οι μέτοχοι θα πρέπει να συζητήσουν το μέλλον του μπασκετικού Άρη και κατ’ επέκταση της εταιρείας που έχουν.

Δύο βασικά ζητήματα παραμένουν ανοικτά. Το πρώτο είναι οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ στο άρθρο 99, καθώς από τέλη Ιουνίου θα μπουν στην “εξίσωση” πληρωμών και οι παίκτες που έχουν λαμβάνειν χρήματα από τα χρόνια της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων διοικήσεων. Το ερώτημα είναι πώς θα μπορέσει ο Άρης να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του και να συνεχίσει τον δρόμο της εξυγίανσης, αν οι μέτοχοι δεν στηρίξουν οικονομικά. Απάντηση θα δοθεί στη γενική συνέλευση από τους ίδιους.

Το δεύτερο ζήτημα σχετίζεται και πάλι με χρήματα και αφορά την άρση του απαγορευτικού της FIBA. Ο Άρης πολύ δύσκολα θα μπορέσει να διατηρήσει έστω την σημερινή ποιότητά του την επόμενη χρονιά, αν δεν αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών, ώστε να μπορεί να έχει την δυνατότητα να αποκτήσει παίκτες από όλες τις αγορές. Αν δεν γίνει άρση του απαγορευτικού, τότε το μπάτζετ πολύ δύσκολα θα μειωθεί και το ερώτημα είναι πώς θα καλυφθεί σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις στο άρθρο 99.

 

To Top