Άρθρο 99 και φορολογική ενημερότητα: η διοίκηση θέλει, οι δικηγόροι προβληματίζονται!

Είναι κοινό μυστικό στο Χαριλάου ότι ανάμεσα στις λύσεις που εξετάζουν στην ΠΑΕ Άρης για να βρεθεί «σωσίβιο»… επιβίωσης έπεσε στο τραπέζι η προοπτική κατάθεσης έφεσης για το άρθρο 99.

Ο σκοπός προφανής, όπως έχουμε επισημάνει σε άλλο ρεπορτάζ. Να κερδηθεί χρόνος μέσα από μια προσωρινή διαταγή και κυρίως να δοθεί προστασία από τους πιστωτές, ώστε να μην υπάρξει στην πράξη ο ορατός κίνδυνος της επιβολής ποινών στο νέο πρωτάθλημα! Η πρόθεση αφορά την πρώτη αίτηση για το άρθρο 99, στην οποία έχει δικαίωμα να κάνει ακόμη έφεση η ΠΑΕ Άρης.

Η διοίκηση της ΠΑΕ θέλει να προχωρήσει το σχέδιο και πιέζει τους δικηγόρους με τους οποίους συνεργάζεται για να κάνουν έφεση κατά της απορριπτικής απόφασης της πρώτης αίτησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Στην Αλκμήνης γνωρίζουν ότι χωρίς προστασία από τους πιστωτές δεν μπορεί να προχωρήσει η ομάδα, μη έχοντας καν φορολογική ενημερότητα για τις όποιες μεταγραφές.

Οι νομικοί των κίτρινων πάντως προβληματίζονται μια και υπάρχουν φωνές ότι η υπόθεση  μοιάζει από χέρι χαμένη, καθώς δεν υπάρχει ακόμη καμία συμφωνία για να δείξει στο δικαστήριο και να το πείσει πως θα υπάρχουν έσοδα, άρα θα μπορούν να εξυπηρετούνται οι υποχρεώσεις προς τους πιστωτές…

Είναι σίγουρα ένα θέμα που παραμένει ανοιχτό…

To Top