ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Άρρωστη η κατάσταση»

Ο Άκης Μάντζιος χαρακτήρισε ήρωες τους παίκτες του Απόλλωνα. Ο λόγος είναι σύμφωνα ο κακός αγωνιστικός χώρος- «χωράφι», όπως είπε, στον οποίο παίζουν οι ποδοσφαιριστές του και παρόλα αυτά καταφέρνουν να νικούν.

«Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σημαντική και δύσκολη νίκη απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα, όπως είναι ο Κισσαμικός. Ειδικά εκτός έδρας έχει μία πολύ καλή, εξαιρετική θα έλεγα, αμυντική λειτουργία. Είναι ομάδα που δεν δέχεται εύκολα γκολ σε παιχνίδια. Το γνωρίζαμε, είναι κάτι που το δουλέψαμε πολύ μέσα στην εβδομάδα, να διασπάσουμε την άμυνα από τα πλάγια και θεωρώ ότι όσες φορές προσπαθήσαμε να φέρουμε από τα πλάγια την μπάλα δημιουργήσαμε καταστάσεις.

Τρεις σημαντικοί βαθμοί, η ομάδα παραμένει πρώτη και αήττητη και αυτό είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το ξεχνά κανένας. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τον κόσμο και να πω για ακόμη μία φορά ότι οι παίκτες είναι ήρωες σε αυτόν τον τραγικό γήπεδο που παίζουμε. Το έχουμε ξαναπεί, αλλά αυτή η κατάσταση είναι άρρωστη με αυτό που συμβαίνει στα γήπεδα».

Για την αναγκαστική αλλαγή του Κισσαμικού, ο Απόλλων είχε πρόβλημα στη δημιουργία και το που οφείλεται αυτό:

«Ο αντίπαλος έπαιξε με τρία αμυντικά χαφ και δύο τα στόπερ πέντε, ένας άξονας γεμάτος. Αυτό το ξέραμε και για αυτό θέλαμε να παίξουμε από τα πλάγια. Κάποιες φορές το καταφέραμε, κάποιες όχι. Δεν μπορείς να έχεις δημιουργία, να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, πρέπει να έχεις υπομονή, δεν μπορείς να παίξεις γρήγορα, όταν πρέπει να διασπάσεις άμυνα.

Γρήγορα σε αυτό το χωράφι δεν μπορείς να παίξεις ποτέ. Επομένως, όταν πρέπει να παίξεις γρήγορα και να κάνεις πέντε κοντρόλ, για να κάνεις μία σέντρα ή ένα συνδυασμό χάνεις το πλεονέκτημα του χρόνου που περιμένεις να βρεις κενό χώρο. Μην περιμένετε πολλά πράγματα. Αυτά τα παιχνίδια και ειδικά με ομάδες που έρχονται να παίξουν αμυντικά είναι πολύ δύσκολα, μην περιμένετε τρία και τέσσερα γκολ. Η ομάδα δείχνει καλύτερη εκτός έδρας που βρίσκει γήπεδα καλά, βρίσκει χώρους.

Φάνηκε ότι ήταν μία δύσκολη νίκη, αλλά και τα δοκάρια είχαμε και προϋποθέσεις για καλές φάσεις δημιουργήσαμε. Απλά μας έλειψε η καλή τελική πάσα ή καλή σέντρα. Την κατοχή της μπάλας την είχαμε. Αν εξαιρέσουνε τη φάση του πέναλτι, δεν έχω εικόνα, που υποθέτω ότι ήταν πέναλτι, και άλλη μία με τα στημένα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια πανύψηλη ομάδα.  Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα. Μπορούμε κάποια πράγματα να τα βελτιώσουμε. Υπάρχει κούραση, πίεση, να μην μπορείς 90 λεπτά να παρουσιάζεις καλό πρόσωπο, ειδικά σε ένα χωράφι που παίζουμε εμείς».

Για την κούραση των παικτών και τις λύσεις που έρχονται από τον πάγκο, που είναι αξιόπιστες:

«Όταν λέμε κούραση, τα παιδιά έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλιο, μέχρι τον Γενάρη που ήρθα εγώ είχαν παίξει 7 ματς, μέχρι τον Ιούνιο θα κάνουν άλλα 27. Μεγάλο φόρτο και αριθμό παιχνιδιών και υπάρχει και η σωματική και η ψυχολογική κούραση. Και ειδικά όσο πλησιάζουμε προς το τέλος, που πλησιάζουμε προς τον στόχο τον μεγάλο. Βήμα- βήμα είμαστε κοντά στον στόχο. Λύσεις αξιόπιστες η ομάδα έχει, έχει καλό υλικό. Προσπαθώ να κάνουμε καλή διαχείριση των παικτών και με την επιβάρυνση είμαστε καλά δεν έχουμε παράπονο  με τα παιδιά, το μόνο παράπονο που έχω είναι με αυτό το γήπεδο που δεν μπορεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να κάνει και πιο εύκολα τα παιχνίδια για όλους μας».

To Top