Άρσεναλ: Εθελούσια περικοπή άνω του 33% στα στελέχη, συζητήσεις με τους παίκτες

Η Άρσεναλ ανακοίνωσε ότι η εκτελεστική ομάδα στελεχών προχώρησε σε εθελούσια περικοπή μισθών τάξης μεγαλύτερης του 33%, ενώ τονίζεται ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές.

Ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην 134χρονη ιστορία της χαρακτήρισε η Άρσεναλ την επόμενη ημέρα μετά από τον κορονοϊό και τις οικονομικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό η εκτελεστική ομάδα στελεχών προχώρησε σε εθελούσια περικοπή μισθών τάξης μεγαλύτερης του 33% για ένα χρόνο.

Παράλληλα τονίζεται ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές για να βρεθεί η βέλτιστη λύση. Σύμφωνα, δε, με την Telegraph οι παίκτες των γκάνερς απέρριψαν την πρόταση για περικοπές ύψους 12,5%.

Τονίζεται, επίσης, ότι το προσωπικό θα πληρώνεται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τέλος Μαΐου, ενώ σε περίπτωση που τα εναπομείναντα ματς γίνουν κεκλεισμένων των θυρών ή καθόλου (ακυρωθεί η σεζόν) οι φίλοι της που έχουν πάρει εισιτήρια θα λάβουν αποζημίωση ή πίστωση για την επόμενη σεζόν.

“Ελπίζουμε να είστε ασφαλείς και να φροντίζει ο ένας τον άλλον στις δύσκολες αυτές στιγμές. Θέλουμε να στείλουμε τους θερμούς μας χαιρετισμούς σε όλους τους εργαζόμενους στην υγεία και σε άλλους κομβικούς τομείς.

Κάθε βιομηχανία και οργανισμός, έτσι και η Άρσεναλ, πλήττεται άμεσα από τον κορονοϊό. Μέλη του προσωπικού προσβλήθηκαν από τον ιό, συγγενέις και φίλοι αρρώστησαν και υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας για το μέλλον.

Η αναστολή δράσης σημαίνει ότι πολλά από τα έσοδά μας κινδυνεύουν. Πάντα ενεργούσαμε στη βάση ότι τα χρήματα που κερδίζουμε επενδύονται ξανά στην ομάδα. Το επιχειρηματικό μοντέλο πιέζεται.

Οι πιθανές οικονομικές επιπτώσεις είναι σημαντικές, έτσι θα πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να προστατεύσουμε την Άρσεναλ από ό,τι μπορεί να συμβεί τους επόμενους μήνες, καθώς αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη πρόκληση της 134χρονης ιστορίας μας.

Η εκτελεστική ομάδα προθυμοποιήθηκε να κόψει πάνω από το 1/3 των μισθών της για τους επόμενους 12 μήνες. Όλοι οι υπάλληλοί μας λαμβάνουν πλήρως τους μισθούς τους και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε έτσι.

Επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας να πληρώνουμε προσωρινούς εργαζομένους στη μισθοδοσία μας από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου. Για τους προσωρινούς εργαζόμενούς μας, αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνονται και για τα τέσσερα παιχνίδια της Premier League που έχουν αναβληθεί και θα πληρωθούν ξανά σε περίπτωση που εργαστούν σε αυτά τα παιχνίδια όταν προγραμματιστούν ξανά.

Οι παίκτες μας δουλεύουν σε αυτή τη δύσκολη περίοδο στο σπίτι. Είμαστε σε συζητήσεις τις τελευταίες 10 ημέρες όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές προκλήσεις. Είναι δημιουργικές συζητήσεις και δεν θα κάνουμε κάποιο σχόλιο πριν αυτές ολοκληρωθούν.

Τα εισιτήρια για τα ματς που αναβλήθηκαν θα ισχύουν όταν προγραμματιστούν ξανά τα ματς. Εάν τα ματς διεξαχθούν χωρίς κόσμο ή ακυρωθούν όσοι έχουν πάρει εισιτήριο θ’ αποζημιωθούν ή θα λάβουν πίστωση για την επόμενη σεζόν”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

To Top