Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2: Συγκλόνισε το Λονδρέζικο ντέρμπι! (video)

Το ντέρμπι του Λονδίνου άφησε το Νησί με ανοιχτό το στόμα! Απίθανος ρυθμός, γκολ, πολλές ευκαιρίες, πάθος και τις Αρσεναλ, Τότεναμ να μένουν στο 2-2!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Η Αρσεναλ είχε την πρώτη φάση με τον Πέπε, όμως στο 10′ οι Spurs άνοιξαν το σκορ όταν ο Λένο δεν αντέδρασε καλά στο αδύναμο σουτ του Λαμέλα και ο Ερικσεν σε κενό τέρμα πέτυχε πολύ εύκολα το 50ό γκολ του στην Premier League (0-1). Η ομάδα του Ποκετίνο οργανώθηκε πίσω, όμως ήταν πάντα φωτιά στην κόντρα και στο 18′ χρειάστηκε η απογείωση του Λένο στο παραθυράκι για να βγάλει με το ένα χέρι το τηλεκατευθυνόμενο curler του Σον. Ο Πέπε ήταν μακράν ο πιο δραστήριος παίκτης του Εμερι, με τον Ιβοριανό να έχει κεφαλιά που μπλοκαρίστηκε στο 23′ και φάουλ λίγο έξω στο 27′, όμως και το δεύτερο γκολ το έβαλε η Τότεναμ. Στο 39′ ο Τσάκα γκρέμισε τον Σον μέσα στην περιοχή και ο Κέιν ξεγέλασε τον Λένο και έφτασε τα 10 γκολ στα derby του Λονδίνου (0-2). Το καλό για την Αρσεναλ ήταν ότι δεν πήγε στα αποδυτήρια με δύο τέρματα πίσω καθώς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λακαζέτ με τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή έδωσε στον εαυτό του τη δυνατότητα να εκτελέσει με το αριστερό για το 1-2.

Οπως θα μπορούσε να περιμένει κανείς, οι Gunners μπήκαν… φουλ επίθεση στην επανάληψη. Στο 56’ ο Γκουεντουζί δεν τα κατάφερε και στο ίδιο λεπτό Κολάσινατς και Ομπαμεγιάνγκ από κοντά δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στην κενή εστία. Στο 59’ ο Κέιν λίγο έλειψε να κάνει την «κηδεία» στο Emirates αλλά το διαγώνιο σουτ του τράνταξε το δοκάρι, όμως στο 71’ έπειτα από καταπληκτική μπαλιά του Γκουεντουζί ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε στο σωστό timing και τσίμπησε εξαιρετικά για το 2-2. Στο φινάλε η Αρσεναλ πίεσε ασφυκτικά στο μισό γήπεδο για την ολική ανατροπή, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ και η Τότεναμ, μετά την Σίτι, πήρε εκτός έδρας αποτέλεσμα και από την Αρσεναλ με το ίδιο σκορ.

To Top