Άρχισαν οι πρώτες πιέσεις στην FIFA για το θέμα του Κατάρ

Η εταιρία «Sony», είναι η πρώτη χορηγός της FIFA, που κάλεσε την Παγκόσμια Ομοσπονδία να ξεκαθαρίσει το θέμα που έχει δημιουργηθεί από τις καταγγελίες σχετικά με την ανάθεση του Mundial του 2022 στο Κατάρ.

Ενώ ήδη υπήρχαν θέματα με την διοργάνωση του Κατάρ, λόγω της μεγάλης ζέστης που θα υπάρχει στην χώρα το καλοκαίρι, πριν λίγες εβδομάδες οι «Times» δημοσίευσαν, με ντοκουμέντα, ότι το πρώην μέλος της FIFA, Μπιν Χαμάμ είχε δωροδοκήσει μέλη ομοσπονδιών για να στηρίξουν την υποψηφιότητα της χώρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της FIFA, τόσο για το Mundial του Κατάρ το 2022, όσο και για εκείνο της Ρωσίας του 2018 και όλοι περιμένουν το πόρισμα του εξουσιοδοτημένου δικηγόρου από την ομοσπονδία, Μάικλ Γκαρσία, με το ενδεχόμενα να πάρουν την διοργάνωση από την χώρα της Μέσης Ανατολής να είναι ανοιχτό.

Όλα αυτά όμως έχουν προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα στην FIFA, την οποία πλέον καλούν και οι χορηγοί της να πάρει αποφάσεις.

Οι «Times» φιλοξενούν μια δήλωση της «Sony» η οποία αναφέρει: «Σαν συνεργάτες της FIFA, περιμένουμε αυτοί οι ισχυρισμοί να διερευνηθούν δεόντως. Συνεχίζουμε να αναμένουμε η FIFA να τηρήσει τις αρχές της ηθικής ακεραιότητας και της ευγενούς άμιλλας σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων της».

πηγή: sentragoal.gr

To Top