Άστον Βίλα: Η Αστυνομία ζήτησε συγγνώμη για την ανθρωποκτονία του Άτκινσον

Η Αστυνομία της West Mercia απολογήθηκε στην οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Ντάλιαν Άτκινσον για τον θάνατο του το 2016 ενώ βρισκόταν υπό κράτηση.

Ο πρώην παίκτης των Άστον Βίλα, Ίπσουιτς, Σέφιλντ Γουέν., Ρεάλ Σοσιεδάδ, Φενέρμπαχτσε, Μετς, Μάντσεστερ Σίτι, Αλ Ιτιχάντ και Τζεονμπούκ Χιουντάι, είχε χάσει τη ζωή του στις 15/8/2016 σε ηλικία 48 ετών, όταν ο αστυνομικός Μπέντζαμιν Μονκ τον χτύπησε στο κεφάλι και χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον του.

Ο Μονκ, είχε απαντήσει σε κλήση της οικογένειας του εκλιπόντος, ο οποίος φερόταν ότι απειλούσε να σκοτώσει τον πατέρα του. Ο Άτκινσον πέθανε από καρδιακή προσβολή λόγω του ηλεκτροσόκ και ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία.

Η καταδίκη του, ήταν η πρώτη στη Βρετανία μετά από 30 χρόνια για θάνατο ατόμου που βρισκόταν υπό κράτηση, αλλά και η πρώτη ιστορικά για ανθρωποκτονία μαύρου ατόμου από λευκό αστυνομικό εν ώρα καθήκοντος!

«Η συμπεριφορά του Μπεν Μονκ ήρθε σε ευθεία αντίθεση με τα στάνταρ συμπεριφοράς της αστυνομικής υπηρεσίας και υπονόμευσε την εμπιστοσύνη προς την αστυνομία. Η στολή δεν δίνει ασυλία στους αστυνομικούς να συμπεριφέρονται παράνομα ή να κάνουν κατάχρηση εξουσίας.

Λυπάμαι βαθύτατα για τον πόνο που σας προκάλεσαν οι πράξεις ενός αστυνομικού μας. Δεν μπορώ να φτανταστώ τον πόνο που νιώσατε και πόσο η καθυστέρηση των νομικών διαδικασιών βάρυνε ακόμα περισσότερο τη θλίψη σας.

Δείξατε μεγάλη δύναμη και αξιοπρέπεια αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια», ανέφερε σε επιστολή προς την οικογένεια του Άτκινσον η επικεφαλής της αστυνομίας West Mercia Πίπα Μιλς, η οποία ανέλαβε πρόσφατα τη συγκεκριμένη θέση και επικαλέστηκε την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υποχρέωσή της να απολογηθεί στην οικογένεια του θύματος.

To Top