Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 7-2: Ιστορικός διασυρμός

Η Άστον Βίλα διέσυρε με 7-2 (!) τη Λίβερπουλ με πρωταγωνιστή τον Όλι Γουότκινς που πέτυχε χατ-τρικ. Πρώτη φορά μετά το 1963 δέχονται 7 γκολ οι ρεντς, η βαρύτερη ήττα στην καριέρα του Κλοπ. Έκαναν το 3/3 οι γηπεδούχοι.

Aπίθανο ματς στο Μπέρμιγχαμ με την Άστον Βίλα να διασύρει με 7-2 την πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ. Πρωταγωνιστής του ματς ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος πέτυχε τρία γκολ με την άμυνα των ρεντς, η οποία βρέθηκε στη χειρότερη μέρα της.

Είναι η πρώτη φορά που πρωταθλήτρια Αγγλίας δέχεται επτά γκολ από το 1953, όταν η Άρσεναλ είχε δεχθεί επτά από την Σάντερλαντ.

Η πρώτη φορά που η Λίβερπουλ δέχεται επτά γκολ από το 1963, όταν τότε είχε γνωρίσει την ήττα από την Τότεναμ με το ίδιο σκορ (7-2).

Για πρώτη φορά Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκαν 6 ή περισσότερα γκολ την ίδια ημέρα. Απίστευτο πραγματικά!

Το σκορ άνοιξε τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξη της αναμέτρησης με τον Όλι Γουότκινς να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Αντριάν.

Ο ίδιος παίκτης με εξαιρετική ενέργεια βγήκε από τα αριστερά, στόπαρε την μπάλα και με το δεξί στο 22ο λεπτό νίκησε τον Αντριάν για το 2-0.

Στο 33ο λεπτό η Λίβερπουλ μείωσε το σκορ. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα των γηπεδούχων και νίκησε τον Μαρτίνες.

Στο 35ο λεπτό ο ΜακΓκιν έκανε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Φαν Ντάικ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αντριάν για το 3-1.

Στο 39ο ο Γουότκινς έφτασε στο χατ-τρικ, σημαδεύοντας το εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο τόσο του ίδιου, όσο και της ομάδας του και διαμορφώνοντας το 4-1.

Στο 5-1 ο Μπάρκλεϊ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Αλεξάντερ-Άρνολντ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αντριάν για το 5-1.

Στο 60ό λεπτό ο Φιρμίνο έβγαλε για τον Σαλάχ, ο Αιγύπτιος πέτυχε με ωραίο πλασέ το δεύτερο γκολ. Τόσο δικό του, όσο και της ομάδας του.

Στο 66ο λεπτό ο Γκρίλις έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε για έκτη φορά στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Αντριάν για το 6-2. Το τελικό σκορ (7-2) διαμορφώθηκε στο 75ο λεπτό με τον Γκρίλις.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Μαρτίνες, Κας (80′ Ελμοχαμάντι), Κόνσα, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν, Ντούγκλας Λουίζ (80′ Νακάμπα), Γκρίλις, Μπάρκλεϊ, Τρεζεγκέ (87′ Τραορέ), Γουότκινς.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ (61′ Τζόουνς), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (46′ Μιναμίνο), Ζότα, Σαλάχ, Φιρμίνο (68′ Μίλνερ).

To Top