Άστον Βίλα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-1: Ιστορικός θρίαμβος για τους βίλανς στο ντεμπούτο του Έμερι

Η Άστον Βίλα επιβλήθηκε με 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντεμπούτο του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της και πανηγύρισε την πρώτη εντός έδρας νίκη της απέναντι στους κόκκινους διαβόλους σε επίπεδο Premier League μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ουνάι Έμερι έκανε ντεμπούτο στον πάγκο της Άστον Βίλα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι μόνο κολύμπησε με εξαιρετική επιτυχία στα βαθιά, πανηγυρίζοντας με τη νέα ομάδα του μία σπουδαία νίκη με 3-1 αλλά έγραψε ιστορία, αφού οδήγησε τους βίλανς στην πρώτη εντός έδρας επιτυχία τους σε επίπεδο Premier League απέναντι στους κόκκινους διαβόλους μετά από το 1995-96.

Η πρεμιέρα εκείνης της σεζόν είχε βρει την Βίλα να παίρνει το τρίποντο εντός έδρας και έκτοτε είχε ακολουθήσει ασύλληπτο αήττητο σερί 23 αγώνων της Γιουνάινεντ στο συγκεκριμένο γήπεδο (15 νίκες – 8 ισοπαλίες), για να δοθεί όμως τέλος με εμφατικό τρόπο το απόγευμα της Κυριακής (6/11) στη μεγαλύτερη μέχρι πρότινος παράδοση στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και να επέλθει ταυτόχρονα η πρώτη αποτυχία για την ομάδα του Έρικ τεν Χαχ στη φετινή Premier League μετά από πέντε αγώνες.

“Όλα τα λεφτά” ήταν η αρχή της αναμέτρησης, με τους παίκτες του Έμερι να μπαίνουν εντυπωσιακά και σκοράρουν δις πριν αντιληφθούν εκείνοι του Τεν Χαχ τι συνέβαινε, με τον Μπέιλι να κάνει το 1-0 με διαγώνιο πλασέ εντός περιοχής στο 7′ και τον Ντιν να εκτελεί τον Ντε Χέα με ασύλληπτη εκτέλεση φάουλ στο 11ο λεπτό.

Οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να ξαναμπούν στο ματς πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με το δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Σο που κόντραρε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Εμιλιανο Μαρτίνες, με τους βίλανς να μην επηρεάζονται όμως αρνητικά από αυτή την εξέλιξη και να κάνουν το 3-1 με τον Ράμσεϊ στο 49′, αποτέλεσμα που μπόρεσαν να κρατήσουν χωρίς να καρδιοχτυπήσουν μέχρι το φινάλε.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Ε. Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Ντιν (79′ Γιανγκ), Ντεντόνκερ (90′ Σανσόν), Λουίζ, Ράμσεϊ, Μπέιλι (70′ ΜακΓκιν), Μπουεντία (79′ Ινγκς), Γουότκινς (78′ Καμαρά)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελεφ, Λ. Μαρτίνες, Σο (65′ Μαλάσια), Καζεμίρο, Έρικσεν, Ράσφορντ, Φαν ντε Μπέεκ (65′ Μαρσιάλ), Γκαρνάτσο (65′ Ελάνγκα), Ρονάλντο

Οδοστρωτήρας η Νιούκαστλ, πήρε το μίνι ντέρμπι η Πάλας
Όσον αφορά στα άλλα δύο απογευματινά ματς της Κυριακής, η Νιούκαστλ συνέχισε την ξέφρενη πορεία της αφού επιβλήθηκε 4-1 εκτός έδρας της Σαουθάμπτον και έμεινε εντός τετράδας ούσα αήττητη στα εννέα τελευταία παιχνίδια της (6 νίκες – 3 ισοπαλίες) ενώ στο μίνι ντέρμπι του Λονδίνου η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ με γκολ του Ολίσε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και ανέβηκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

To Top