ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άτυχος στο πρώτο, άφαντος στο δεύτερο και ήττα (2-0) στο ΟΑΚΑ…

Κάκιστη εμφάνιση του Άρη στο δεύτερο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ, έκανε “δώρο” τη νίκη (2-0) στον Παναθηναϊκό, για την 27η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι “κιτρινόμαυροι”, είχαν δοκάρι με τον Μαρτίνες, στο δεύτερο δεν… βγήκαν ποτέ από τα αποδυτήρια και γνώρισαν μία ακόμα ήττα φέτος στην Αθήνα, δεχόμενοι δύο γκολ σε διάστημα 12 λεπτών!

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σύστημα 3-5-2 που σε φάση άμυνας γινόταν 5-3-2. Διούδης στο τέρμα, με τριάδα τους Κολοβέτσιο, Πούγγουρα και Οικονόμου. Ινσούα και Γιόχανσον φουλ-μπακ με τους Κουρμπέλη, Κάτσε και Δώνη στο κέντρο και δίδυμο μπροστά τους Μακέντα-Χατζηγιοβάνη.

Με 4-2-3-1 και σε αυτό το ματς, ο Σάββας Παντελίδης. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξί μπακ ο Βαλεριάνος, αριστερά ο Κόρχουτ. Στο κέντρο της άμυνας, Βέλεθ και Ροζ. Στη μεσαία γραμμή, ο Σιώπης μαζί με τον Μπάσα, καθώς ο Ματίγια ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αρχικού σχήματος. Κορυφή στην επίθεση ο Ντιγκινί, με τον Μαρτίνες πίσω του και τους Λάρσον-Ματέο στα δύο άκρα.

ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ

Πιο απειλητικός από τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης, ήταν αυτός που άξιζε ένα γκολ, αλλα στάθηκε άτυχος στη φάση του δοκαριού στο 22΄.

Η πρώτη επίσκεψη σε αντίπαλα καρέ, ανήκε χρονικά στον Άρη, με ένα σουτ του Μαρτίνες στο 3΄, το οποίο πέρασε λίγα μέτρα πάνω από την εστία του Διούδη. Ο Παναθηναϊκός αδυνατούσε να αντεπεξέλθει στην πίεση του Άρη, με τους “κιτρινόμαυρους” να ζητούν πέναλτι, σε ανατροπή του Ματέο στο 15΄, με τον Σκουλά να μην υποδεικνύει κάποια παράβαση. Η μεγάλη φάση του παιχνιδιού, το δοκάρι του Μαρτίνες στο 22΄! Ο Λάρσον γύρισε στην μεγάλη περιοχή και ο αμαρκάριστος Αργεντινός με πλασέ με τη μία έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δκάρι του Διούδη!

Ένα σουτ του Βέλεθ στο 26΄, από πλάγια θέση, πέρασε άουτ, ενώ ο Κουέστα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να μπλοκάρει δύο σουτ, από Δώνη και Ινσούα, στο 33΄και 42΄αντίστοιχα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με εμφανή την απουσία του Ματίγια.

ΠΡΩΤΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, ΠΡΩΤΟ ΓΚΟΛ…

Ο Άρης την πρώτη τελική και στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ όμορφα στο 51΄ο Μαρτίνες χτύπησε φάουλ στο πρώτο δοκάρι, στην κίνηση με το αριστερό ο Ντιγκινί, έδωσε φάλτσο, αλλά δεν βρήκε εστία στην δεύτερη πολυ καλή στιγμή του Άρη στο ματς. Στο 56΄ οι “κιτρινόμαυροι” απείλησαν ξανά και έφτασαν μία… ανάσα από το γκολ, αλλά το σουτ του Ματέο εκτός μεγάλης περιοχής, πέρασε ελάχιστα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Διούδη!

Στο 58΄ο Παναθηναϊκός είχε την δική του ευκαιρία. Μία σέντρα του Κουρμπέλη, κεφαλιά του Ινσούα, έπεσε και απομάκρυνε ο Κουέστα τον κίνδυνο.

Μία πολύ κακή αμυντική αντίδραση του Άρη στο 63΄, έφερε το γκολ για τον Παναθηναϊκό. Ο Μακέντα μόνος από τα αριστερά, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Δώνη να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 1-0.

ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕ…

Ο Παντελίδης έριξε στο ματς μετά το 1-0 τους Ματίγια και Φετφατζίδη, προκειμένου να πιέσει τον Παναθηναϊκό, δίχως όμως να τα καταφέρει. Αντιθέτως, ο Άρης δέχθηκε και δεύτερο γκολ (2-0), στο 74΄με τον Ινσούα αμαρκάριστο από την μεγάλη περιοχή, να “κρεμάει” με το αριστερό τον Κουέστα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Άρη, παρά την προσπάθεια του Κόρχουτ να απομακρύνει.

Οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Διούδη, με τον Παναθηναϊκά να κρατά σχετικά εύκολα το υπέρ του 2-0 μέχρι το τέλος, με τον Άρη να γνωρίζει την ήττα, μετά από δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ. Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73΄Άλτμαν), Μακέντα (86΄Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (77΄Καμπετσής)

ΑΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Ντιγκινί, Λάρσον, Ματέο (80΄Γιουνές), Βαλεριάνος, Μαρτίνες (65΄Φετφατζίδης), Μπάσα (65΄Ματίγια), Σιώπης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ροζ

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Boηθοί: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)

4ος: Βρέσκας (Πιερίας)

 

To Top