Άφεση σε κανέναν! Καλούνται για «εξηγήσεις» παράγοντες, αλλά και… υπάλληλοι

Η Κοινωνία Μελών Άρη έχει διοικητικό συμβούλιο μετά από εκλογές. Αυτό πήρε την εντολή από τον απλό κόσμο να προκαλέσει τις διαδικασίες διαφάνειας και της απόδοσης ευθυνών…

Όσοι βρεθήκαν τη βραδιά της τελευταίας γενικής συνέλευσης στο Βελλίδειο, αυτό το κατάλαβαν και το συνειδητοποίησαν. Παρά τις όποιες αναστολές, στα όρια της ατολμίας, που πέδειξαν τα μέλη της θεωρητικά πλειοψηφίας, φαίνεται ότι γίνονται προσπάθειες σε μια τέτοια κατεύθυνση, αυτή της διαφάνειας και της απόδοσης ευθυνών.

Παράλληλα με τον διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο που θα γίνει («το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στον Άρη, στον κόσμο», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά από επίσημα χείλη), θα κληθούν πρώην παράγοντες, διοικούντες και στελέχη, ακόμη και… υπάλληλοι (όσο ισχυροί κι αν ήταν…) από το 2004 μέχρι και σήμερα για να δώσουν εξηγήσεις και διευκρινήσεις για συγκεκριμένες ενέργειες και πράξεις. Ενώπιος, ενωπίω.

Μια διαδικασία που κρίνεται ζωτικής σημασίας από τα μέλη του φορέα, τα οποία θεωρούν ότι μέσω του ελέγχου αυτού θα καλύψουν το αίτημα του κόσμου για διαφάνεια, αλλά παράλληλα θα αποκαταστήσουν μια σχέση αξιοπιστίας σε όλα τα επίπεδα!

Ο στόχος είναι διπλός. Ουσιαστικός για να επέλθει η κάθαρση εν μέσω απόδοσης ευθυνών, αλλά και ηθικός επικοινωνιακά για να πειστεί με πράξεις ο κόσμος ότι υπάρχει βούληση για να μπει το μαχαίρι στο κόκαλο!

Όλα αυτά είναι ακόμη υπό τη  μορφή θέσεων και προθέσεων και σας τις παρουσιάζουμε. Περιμένουμε τις πράξεις…

To Top