Άφησε εκτός τελικού τον Τσιτσιπά ο Μεντβέντεφ (video)

 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και αποκλείστηκε από τον τελικό του Erste Bank Open.
Παρότι ήταν η καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο.7) ηττήθηκε με 6-4, 7-6(6) από τον 27χρονο Ρώσο (Νο.3) σε 1 ώρα και 44 λεπτά και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δεύτερο φετινό τίτλο του.

Έχασε και την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στο Τορίνο, αλλά έχει χτίσει μια καλή διαφορά από τους αντιπάλους του και η λογική λέει ότι θα είναι στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς.

Ο Στέφανος έπαιξε πολύ καλά κόντρα σε ένα αντίπαλο που πάντα του δημιουργεί προβλήματα (4-9 το head to head), όμως δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε τους κρίσιμους πόντους, σε αντίθεση με τον Μεντβέντεφ. Ο τενίστας από τη Μόσχα εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες του στο πρώτο σετ και σερβίροντας εξαιρετικά σε όλο τον αγώνα, απέφυγε τις… περιπέτειες στο τάι μπρέικ, παρόλο που… έπαιξε λίγο με τη φωτιά.

Τον βοήθησε, πάντως, σε αυτό ο Στέφανος, καθώς έκανε ένα τραγικό λάθος στο πιο κρίσιμο σημείο του τάι μπρέικ, χάρη στο οποίο ο Ρώσος βρέθηκε με ματς πόιντ. Ο 25χρονος τενίστας, λοιπόν, παραμένει χωρίς νίκη απέναντι στο Top 10 φέτος (0-6), ωστόσο τα μηνύματα που άφησε (και) στη Βιέννη ήταν θετική και μπορεί να ονειρεύεται ένα καλό φινάλε στη σεζόν.

 

To Top