Άφησε την… πανοπλία του πολεμιστή στη Θεσσαλονίκη! Αδικήθηκε, αλλά δεν άξιζε να κερδίσει! Ήττα (2-0) και περιπέτειες…

Ο Άρης άφησε την πανοπλία του πολεμιστή στην Θεσσαλονίκη. Άχρωμος, άγευστος, άοσμος στο Γεντικουλέ, γνώρισε δίκαια την ήττα με σκορ 2-0 από τον ΟΦΗ, παρότι έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την φάση του πρώτου γκολ, που ήταν οφσάιντ. Δεν άξιζε να κερδίσει, γιατί δεν έπαιξε ποδόσφαιρο για να κερδίσει, δεν απείλησε όταν έμεινε πίσω στο σκορ και σκόρπισε ξανά προβληματισμό…

Στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς, ο Άρης μπήκε πολύ πιο καλά από τον ΟΦΗ, πατούσε καλύτερα στο γήπεδο και ήταν σαφώς πιο απειλητικός από τον αντίπαλό του. Στο 2′ σημειώθηκε η πρώτη φάση για τον Άρη με τον Αγγελούδη και τον Τριανταφυλλάκο, που δεν πρόλαβε τη μπάλα για να κάνει το 1-0. Ο ΟΦΗ στο 10′ απείλησε με κεφαλιά του Μπανούση, όμως οι κίτρινοι απάντησαν με δύο ευκαιρίες, στο 11′ με σουτ του Τριανταφυλλάκου και στο 14′ με κεφαλιά του Αγγελούδη από κόρνερ του Σουνά, που βρήκε στο δοκάρι.

Από εκείνο το σημείο και μετά άλλαξε η μορφή του αγώνα. Ο Άρης έχασε τις μάχες στο κέντρο και μοιραία ο ΟΦΗ άρχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Στο 24′ ο Οικονομόπουλος αποχώρησε τραυματίας από το γήπεδο και στην επόμενη φάση ήρθε το γκολ των Κρητικών. Σε μια εύκολη συρτή σέντρα από τα δεξιά ο Βελλίδης υπολόγισε λάθος, δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Περογαμβράκη, ο οποίος – από θέση οφσάιντ κατά πάσα πιθανότητα όπως φάνηκε και από το ριπλέι – χωρίς πρόβλημα έκανε το 1-0.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν είχε το καθαρό μυαλό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτιάξει κάτι καλό μπροστά στην εστία του Αγριμάκη και έτσι παρέμεινε το 1-0 υπέρ των Κρητικών.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν… κόπια του πρώτου. Ο Άρης δεν έδειχνε μέσα στο γήπεδο ότι μπορεί να κάνει κάτι δημιουργικό. Δεν πίεσε ποτέ τον ΟΦΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα μέσα περίπου του δεύτερου μέρους τα φάουλ ήταν 3-22, απόδειξη του ότι η άμυνα των Κρητικών δεν απειλήθηκε.

Ο Αλκαράθ έκανε γρήγορα δύο αλλαγές, περνώντας στο γήπεδο τον Αγκάνθο και τον Κανούλα στην θέση των Καραγιάννη, Αγγελούδη, για να τονώσει την επιθετική του γραμμή, αλλά δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές. Ο Ισπανός προσπάθησε με τις συνήθεις εμπνεύσεις του να δημιουργήσει προϋποθέσεις στην εστία του Αγριμάκη, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του.

Ο Βελλίδης ήταν σε κακή μέρα και παραλίγο να… προσφέρει και δεύτερο γκολ στον ΟΦΗ, όταν σε αντεπίθεση των Κρητικών ήταν εκτός θέσης και τον “κρέμασε” ο Παπάζογλου, αλλά η μπάλα βρήκε το δοκάρι.

Στο 68′ ο Πουλίδο αποχώρησε τραυματίας και κάπου εκεί έγειρε η πλάστιγγα οριστικά υπέρ των Κρητικών. Ο Άρης πελαγοδρομούσε στο γήπεδο και ήταν σε παθητικό ρόλο, παρόλο που έπρεπε να πιέσει. Στο 87′ ο Παπάζογλου βρέθηκε μόνος του στη καρδιά της μεγάλης περιοχής του Άρη και μετά από φάουλ του Λαμπρόπουλου με κεφαλιά έκανε το 2-0. Εκεί τελείωσαν όλα…

ΟΦΗ: Αγρημάκης, Μονιάκης, Σαρ (70′ Κουρδάκης), Σοούζα, Ιωαννίδης, Βερόν, Μπανούσης, Λαμπρόπουλος, Κουτσιανικούλης (83′ Ζορμπάς), Περογαμβράκης (88′ Ζαχαράκης), Παπάζογλου.

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Πουλίδο (68′ Παντίδος), Γιαννίτσης, Μαργαρίτης, Κοέλιο, Οικονομόπουλος, Καραγιάννης (52′ Αγκάνθο), Σουνάς, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης (62′ Κανούλας).

 

To Top