ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έβγαλε αντίδραση ο Άρης, επέστρεψε στις νίκες με 3-0 επί του Αστέρα

Οι «κιτρινόμαυροι» όντας κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, “καθάρισαν” τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0 χάρη σε γκολ των Μάνου Γκαρθία στο 19′, Φαμπιάνο στο 32′, ενώ το… κερασάκι έβαλε ο Καμάτσο στο 90′ .

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης για την 17η αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καθοριστικό για τους παίκτες του Άλαν Πάρντιου που άνοιξαν το σκορ στο 19 με τον Μάνου Γκαρθία και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32 με τον Φαμπιάνο. Ο Καμάτσο ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 3-0.

Οι κιτρινόμαυροι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα σε κανένα σημείο της αναμέτρησης και πλέον στέφουν το βλέμμα τους στην αναμέτρηση της προσεχούς Τετάρτης με τον Λεβαδειακό για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου.

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥ, ΜΑΝΟΥ ΚΑΙ 4-3-3 Ο ΑΡΗΣ

Ο Άλαν Πάρντιου προχώρησε σε δύο αλλαγές προσώπων και μια αλλαγή θέσης σε σχέση με το τελευταίο αγώνα. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα και στην άμυνα οι Οντουμπάζιο, Μπράμπες, Φαμπιάνο, ενώ τη θέση του Πίρσμαν πήρε ο Μαζικού.  Μπροστά από τους Ετέμπο και Νταρίντα αγωνίστηκε ο Μάνου Γκαρθία, ενώ ο Ιτούρμπε έμεινε στον πάγκο και τη θέση του στα πλάγια πήρε ο Ματέο Γκαρσία. Από την άλλη πλευρά ήταν ο Μαντσίνι, ενώ στην κορυφή αγωνίστηκε ο Γκρέι.

ΑΓΕΥΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ

Τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά και για τις δύο ομάδες, με τον Άρη θα θέλει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Αστέρα να κρατάει καλά τις γραμμές άμυνας του, με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

ΤΟ ΝΟ19 στο 19ο ΛΕΠΤΟ

Στο 16΄η πρώτη τελική του ματς ανήκε στον Αστέρα, με την κεφαλιά του Μουνάφο να μπλοκάρει εύκολα ο Κουέστα. Από εκεί και πέρα οι κίτρινοι πήραν πάτησαν γκάζι με τον Μάνου Γκαρθία να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την φανέλα του Άρη. Συγκεκριμένα ο Ισπανός, στο 19ο λεπτό της αναμέτρησης έπιασε πολύ ωραίο δυνατό συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην εστία του Παπαδόπουλου.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΙΣΤ Ο ΝΤΑΡΙΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 2-0

Στο 23′ ο Νταρίντα είχε πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του Άρη όμως το δυνατό σουτ του μπλόκαρε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων. Δεν είχε όμως απάντηση στο 32′ μετά την πανέμορφη συνεργασία των παικτών του Άρη.

Ο Μαντσίνι εκτέλεσε με πάσα το φάουλ στον Μαζικού, αυτός μπήκε στην περιοχή, έκανε συρτή πάσα στον Γκρέι και ο Τζαμαϊκανός έκανε πάσα στον Νταρίντα. Ο τελευταίος, έδωσε πάσα παρε-βάλε στον Φαμπιάνο που με πλασέ έγραψε το 2-0.

ΕΠΕΣΕ Ο ΡΥΘΜΟΣ ΣΤΟ Β ΜΕΡΟΣ

Το β ημίχρονο ξεκίνησε και πάλι με παιχνίδι κέντρου. Με τον Άρη να έχει περισσότερο το νου του στην αμυντική του λειτουργία και τον Αστέρα Τρίπολης να θέλει να πλησιάσει περισσότερο στην περιοχή του Κουέστα. Μάλιστα οι Αρκάδες είχαν μια πολυ καλή ευκαιρία στο 56΄με τον Τιλίκα, το σουτ του οποίου όμως απέκρουσε ο Ισπανός τερματοφύλακας του Άρη, που συνεχίζει τις πολύ σταθερές εμφανίσεις.

ΜΕ ΚΑΜΑΤΣΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΚΑΙ ΝΤΑΡΙΝΤΑ ΣΤΟ 10

Στο 70΄ο Άλαν Πάρντιου έβγαλε από το ματς τον Αντρέ Γκρέι και στη θέση του πέρασε τον Καμάτσο με τον Πορτογάλο να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης των κιτρινόμαυρων. Στο 10 πήγε ο Νταρίντα, όμως αυτό κράτησε μόλις 7 λεπτά όταν και πέρασε στο ματς ο Ιτούρμπε. Ο Ματέο πήγε μπροστά απ τους αμυντικούς μέσους, και ο Ιτούρμπε στα πλάγια.

Οι κίτρινοι έκαναν την πρώτη τους τελική στο β μέρος στο 75ο λεπτό με τον Νταμπό το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μαντσίνι ένα λεπτό αργότερα.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΓΚΟΛ Ο ΚΑΜΑΤΣΟ

Η καλύτερη φάση του β ημιχρόνου για τον Άρη ήρθε στο 88′ όταν ο Παπαδόπουλος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Καμάτσο, όμως δεν κατάφερε το ίδιο στο 90 όταν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός του Άρη με δυνατό σουτ μετά από σέντρα του Μαντσίνι, άνοιξε λογαριασμό, γράφοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Πάρντιου): Κουέστα, Μαζικού, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο, Ετέμπο, Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (66′ Νταμπό), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι, Γκρέι (70′ Καμάτσο).

Αστέρας Τρίπολης (Μαντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Καστάνιο, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπερτόγλιο, Τιλίκα, Σίτο, Κρέσπι.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Βασιλόπουλος (Έβρου), Μηνούδης (Πιερίας)

4ος: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

To Top