Έβερτον: Κινδυνεύει με νέα αφαίρεση βαθμών αυτή τη σεζόν!

Εάν διαπιστωθεί ότι ο σύλλογος έχει παραβιάσει τους κανόνες δαπανών για τη σεζόν 2022/23, θα ληφθούν νέα μέτρα εναντίον του, έως τα τέλη Μαΐου.

Με νέα αφαίρεση βαθμών αυτή τη σεζόν κινδυνεύει η Έβερτον!

Σύμφωνα με τους «Times», οποιαδήποτε νέα παραβίαση των κανόνων για τα κέρδη και τη βιωσιμότητα της Premier League θα πρέπει να επιλυθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Παρότι λοιπόν ο σύλλογος τιμωρήθηκε ήδη με αφαιρέση δέκα βαθμών από μια ανεξάρτητη επιτροπή αφού διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τους οικονομικούς κανόνες της Premier League, οι οποίοι επιτρέπουν ζημίες που δεν υπερβαίνουν τα 105 εκατομμύρια λίρες σε τρεις σεζόν,η Έβερτον ετοιμάζεται να υποβάλει τους λογαριασμούς της για τη σεζόν 2022-23 στην Premier League – οι σύλλογοι πρέπει τώρα να το κάνουν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου αντί για τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι απλές παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων θα αντιμετωπίζονται γρήγορα, ώστε να επιλύονται πριν από το τέλος της σεζόν. Υπάρχουν φόβοι λοιπόν ότι εάν χρησιμοποιηθεί το ίδιο σύστημα υπολογισμού, η ομάδα θα μπορούσε να βρεθεί ξανά κοντά στον υποβιβασμό.

Η προθεσμία για το τέλος της σεζόν που ορίζεται από τους νέους κανόνες καλύπτει μεμονωμένες ή ξεκάθαρες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων — σε αντίθεση με τις πιο περίπλοκες υποθέσεις που αφορούν τη Μάντσεστερ Σίτι και την Τσέλσι.


To Top