Έβερτον – Τότεναμ 2-2: Η… πρώην απάντησε στον Ριτσάρλισον στο 90+4′ και πήρε «χρυσό» βαθμό

Ο Ριτσάρλισον είχε… κέφια κόντρα στην πρώην του, Έβερτον, και με δύο γκολ φάνηκε να οδηγεί την Τότεναμ στο τρίποντο. Τα Ζαχαρωτά ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και χάρη στο τέρμα του Μπράνθγουεϊτ στις καθυστερήσεις απέσπασαν την πολύτιμη ισοπαλία (2-2).

Επέστρεψε στον τόπου που λατρεύτηκε και κόντεψε να «ραγίσει» την καρδιά της πρώην του ο Ριτσάρλισον. Ο Βραζιλιάνος πέτυχε δύο τέρματα αλλά ακόμα κι αυτά δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν στην Τότεναμ το «διπλό» στο «Γκούντισον», αφού τα Ζαχαρωτά πάλεψαν μέχρι το τέλος και έσωσαν τον βαθμό στις καθυστερήσεις. Τρίβει τα χέρια της με την γκέλα των Σπερς η Άστον Βίλα, που μπορεί να τους αφήσει στην 5η θέση με νίκη κόντρα στη Σέφιλντ (03/02), ενώ η ομάδα του Ντάις από την πλευρά της βρέθηκε στο +1 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν στο ματς οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Ουντότζι γύρισε την μπάλα από τα αριστερά και ο Ριτσάρλισον με άψογο μονοκόμματο πλασέ από την περιοχή νίκησε τον Πίκφορντ για το 1-0. Στο 30′ ο Χάρισον εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Βικάριο και από κοντά ισοφάρισε σε 1-1, όμως οι παίκτες του Ποστέκογλου μπόρεσαν να ανακτήσουν το προβάδισμά τους πριν το ημίχρονο. Στο 41ο λεπτό ο Ριτσάρλισον «χτύπησε» ξανά και με πανέμορφο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στην επανάληψη το παιχνίδι έγινε πολύ πιο ανοικτό και απρόβλεπτο, με τις δύο ομάδες να φτάνουν κοντά στο γκολ. Η Τότεναμ πάντως, δεν μπόρεσε να τελειώσει το ματς και… τιμωρήθηκε. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπράνθγουεϊτ έκανε ισοφάρισε με κεφαλιά σε 2-2, σώζοντας τον «χρυσό» βαθμό. Αυτό μάλιστα, ήταν και το όγδοο τέρμα που δέχονται οι Σπερς στον έξτρα χρόνο φέτος, επίδοση… ρεκόρ στην ιστορία τους!

To Top