Έβρος: Εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος σε πάνω από 41.000 άτομα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 293 άτομα.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Την παράνομη είσοδο σε πάνω από 41.000 παράτυπους μετανάστες απέτρεψαν ο στρατός και τα σώματα ασφαλείας τις τελευταίες εννέα ημέρες στις Καστανιές Έβρου, δηλαδή αφότου ξεκίνησε η προσφυγική κρίση στα χερσαία σύνορα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για την περίοδο από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 29 Φεβρουαρίου έως τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 8 Μαρτίου έχουν συλληφθεί 293 άτομα, ενώ εμποδίστηκε η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 41.060 περιπτώσεις.

Εξάλλου στις 12 ώρες από τις 6 το πρωί (σήμερα Κυριακή) έως τις 6 το απόγευμα της στην περιοχή του Έβρου έγιναν δύο συλλήψεις, ενώ οι Ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την παράνομη είσοδο στη χώρα σε 745 περιπτώσεις.

Κι όλα αυτά, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες της απέναντι πλευράς να τρυπήσει τον ελληνικό φράχτη, με ποικίλους τρόπους, για να περάσουν οι μετανάστες.

Το ανάχωμα της Ελλάδας στον Έβρο φαίνεται ότι έχει εκνευρίσει τον Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζει την εκστρατεία παραπληροφόφησης. «Κανένας δεν καταδικάζει τη δίωξη των γυναικών που ζητούν άσυλο στα τουρκοελληνικά σύνορα, που πυροβολούνται ή ξυλοκοπούνται» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σε εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Πηγή: skai.gr

 

To Top