Έγγραφο δείχνει πως ο Μουκόκο είναι 22 και όχι 18 ετών (photo)

Πολύς λόγος για την πραγματική ηλικία του Γιουσουφά Μουκόκο έχει γίνει το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας ο ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι κατά τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες μεγαλύτερος.

Το μεγάλο αστέρι του γερμανικού συλλόγου έχει επισήμως ημερομηνία γέννησης στις 20/11/2004, ωστόσο το πιστοποιητικό γέννησης που ήρθε στη φόρα (και για τη γνησιότητα του οποίου δεν βάζει κανείς το χέρι του στη φωτιά) αναφέρει πως έχει γεννηθεί στις 19/7/2004.

Ο Μουκόκο μεγάλωσε μέχρι τα 10 του με τον παππού και τη γιαγιά του στην πόλη Γιαουντέ του Καμερούν, προτού μετακομίσει στο Αμβούργο, όπου ζούσε ο πατέρας του έχοντας πάρει τη γερμανική υπηκοότητα από το 1990. Από μικρός… μεγαλόδειχνε και λόγω και των επιδόσεών του απέναντι σε συνομήλικούς του (;) υπήρχαν αμφιβολίες για την πραγματική του ηλικία.

Αν επαληθευτεί πως ο παίκτης είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος, πέρα από την… ηθική πλευρά της υπόθεσης, αυτό θα έχει προεκτάσεις και στη χρηματιστηριακή του αξία, αφού αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 30.000.000 ευρώ.

Ο Μουκόκο έχει φέτος 6 γκολ και 6 ασίστ σε 26 εμφανίσεις με την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

To Top