“Έγινε ένα βήμα όμως θα πρέπει να γίνουν κι άλλα για τη σωτηρία”

Ο τεχνικός διευθυντής του Άρη, Γιώργος Φοιρός μίλησε για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει ο Σούλης Παπαδόπουλος  να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και σχολίασε πως η ομάδα με σκυμμένο κεφάλι και βήμα -βήμα θα τα καταφέρει. Παράλληλα, επεσήμανε πως η νίκη επί του Πανιωνίου ήταν πολύ σημαντική αφενός βαθμολογικά και αφετέρου επειδή ανέβασε την ψυχολογία στην ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στον Άρη: “Όλοι πρέπει να είμαστε στρατιώτες του Άρη και να βοηθάμε σε μια από τις δυσκολότερες αν όχι την δυσκολότερη κατάσταση της εκατονταετής ιστορίας της ομάδας. Με τα χιλιάδες οικονομικά προβλήματα και την απαγόρευση των μεταγραφών πρέπει να ψάξεις παρά πολύ για να βρει παίκτες στην κατάλληλη ηλικία, που μπορούν να βοηθήσουν. Όταν πήγα εγώ ο σχεδιασμός είχε γίνει και οι παίκτες είχαν σχεδόν αποκτηθεί. Βέβαια, ο ΠΑΟΚ, μια καλή ομάδα αξίας εκατομμυρίων,  πήρε πολλούς παίκτες μεγάλης αξίας και παρόλα αυτά έχει προβλήματα. Από τον Άρη έφυγαν οι καλύτεροι παίκτες του όπως ο Ουντόντζι  και ο Έλσνερ και πρέπει τα καινούρια παιδιά να προσαρμοστούν αμέσως. Καταλαβαίνουν όλοι πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Αν δεν υπήρχε η κακή στιγμή και το καταστροφικό δεκάλεπτο στην Λιβαδειά όλα θα ήταν καλύτερα. Πραγματικά δεν ξέρω εκεί αν είχε κουραστεί η ομάδα η αν είχε υπνωτιστεί. Τώρα με τον Πανιώνιο τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή όπως και με την Ξάνθη”.

Για την απόδοση του Νταβίντ Αγκάνθο: “Τα παιδιά παλεύουν και δίνουν τα πάντα. Από την μέρα που ήρθε ο Σούλης Παπαδόπουλος χρησιμοποιεί τον Αγκάνθο σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Απλά επειδή δεν έπαιζε πριν έρθει ο Παπαδόπουλος ίσως να μην γυμναζόταν όσο θα έπρεπε. Από την ώρα που ήρθε ο νέος προπονητής τον χρησιμοποιεί και τον πλησίασε με άλλο τρόπο. Όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι στην διάθεση του προπονητή και να βοηθάνε με κάθε τρόπο”.

Για τις καταγγελίες του Πανιωνίου με για το παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης: “Μόλις τελείωσε το παιχνίδι πήγα αμέσως στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Βλέπουμε στα γήπεδα της Ελλάδας να γίνονται πολλά όταν υπάρχει πίεση. Στο Χαριλάου γίνονται τα λιγότερα”.

Για την νίκη του Άρη επί του Πανιωνίου: “Ο Άρης κέρδισε δίκαια. Ο Πανιώνιος δεν έκανε πολλές ευκαιρίες. Έχει κάποιους καλούς παίκτες όμως ο Άρης το ήθελε παραπάνω. Βέβαια βοήθησε απίστευτα και ο κόσμος. Από την μέρα που πήγα βοηθάει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.  Θα έχει τεράστια συμμετοχή αν καταφέρει να σωθεί ο Άρης”.

Για την συνέχεια του Άρη: “Έγινε ένα βήμα για την σωτηρία όμως υπάρχουν ακόμα πολλά. Υπάρχουν πολλά βήματα ακόμα και δεν πρέπει να μας πιάσει υπεραισιοδοξία. Πρέπει να κάνουμε ακόμα ένα βήμα με την Βέροια. Πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Γίνεται μια πάρα πολύ δύσκολη προσπάθεια”.

Για τον αν ο Άρης μπορεί να προσπεράσει τρεις ομάδες και να αποφύγει τον υποβιβασμό αλλά και τα μπαράζ: “Πιστεύω ότι ο Άρης μπορεί να βάλει τρεις ομάδες κάτω. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια και η ομάδα πήρε την νίκη ψυχολογίας που ήθελε. Αν είχε γίνει αυτό νωρίτερα θα τα είχαμε πάει ακόμα καλύτερα, θα παίρναμε περισσότερους βαθμούς και το παιχνίδι στην Λιβαδειά θα είχε εξελιχθεί διαφορετικά. Πήραμε τώρα την νίκη και θέλει χαμηλά τα κεφάλια κάτω τη μπάλα και να πάμε βήμα – βήμα για την σωτηρία”.

Για τις σχέσεις του με τον Σούλη Παπαδόπουλο: “Με τον Σούλη υπάρχει αλληλοσεβασμός και συζητάμε συχνά για τα θέματα της ομάδας”.

To Top