ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έγινε η αρχή για το Νέο Ρύσιο! Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση – Δικαστικές… κόντρες και υπομνήματα την Τρίτη (photos)

Ο Άρης «καίγεται» για την εκκαθάριση, θέλει να ολοκληρώσει τη διαδικασία όσο τον δυνατόν πιο γρήγορα, την στιγμή που ο κόσμος του γίνεται μάρτυρας και πάλι ενός νέου δικαστικού… θρίλερ ανάμεσα στον σύλλογο και τον Λάμπρο Σκόρδα.

To PRESSARIS βρέθηκε από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης και σας μετέδωσε όλο το ρεπορτάζ με την οικογένεια του Άρη σε αναμονή και αγωνία…

Το θετικό είναι ότι η εκδίκαση έγινε και ολοκληρώθηκε. Η αρχή για ένα σημαντικό εμπόδιο στην εκκαθάριση έγινε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι έγινε λεπτό προς λεπτό από το πρωί

– Ακριβώς στις 12:25 ολοκληρώθηκε η εκδίκαση με το δικαστήριο να ζητάει μέχρι την Τρίτη την κατάθεση υπομνημάτων και συμπληρωματικών στοιχείων.

– Η πλευρά του Άρη προσκόμισε απόφαση εφετείου του 2010 που ορίζει αξία του Νέου Ρυσίου στα 450.000 ευρώ.

– Ο Σίμος Ορφανίδης από πλευράς Άρη είναι ο επόμενος μάρτυρας, επισημαίνοντας ότι το προπονητικό κέντρο δεν καλύπτει τις ανάγκες της επαγγελματικής ομάδας, θέλει πολλές βελτιώσεις και η τιμή που θέλει η πλευρά Σκόρδα δεν είναι εφικτή, για να συμπληρώσει ο Μαστρογιάννης ότι του χρόνου ο Άρης δεν θα το χρησιμοποιεί.

– Ο Ματθαίου καταθέτοντας ως μάρτυρας υποστήριξε: “Πιστεύω ότι η τιμή πρέπει να είναι πάνω από 5.000.000 ευρώ γιατί μιλάμε για 18 στρέμματα. H περιοχή έχει υπεραξία λόγω των εγκαταστάσεων και τη μορφή του. Άλλωστε το Δημόσιο έβαλε δεσμεύσεις άνω των 2.000.000 ευρώ στο προπονητικό κέντρο”.

– Μαστρογιάνννης: “Ορίσαμε εξαρχής τα 501.854 ευρώ ως τιμή εκκίνησης, πλέον θέτουμε την αντικειμενική αξία ως 452.000 ευρώ”.

– Ο νομικός του ΙΚΑ Βασίλης Κούβελας τονίζει ότι η υπηρεσία ορίζει την αξία του ακινήτου στο 1.000.000 ευρώ, ζητάει να απορριφθούν οι αιτήσεις Άρη και Σκόρδα και να επιδικαστεί η δική του.

– Ο Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την κύρια παρέμβαση του Άρη ως απαράδεκτη, ενώ από την πλευρά του ο Μαστρογιάννης υποστηρίζει ότι υπάρχει έννομο συμφέρον για να ζητήσουν οι εκκαθαριστές τιμή και γι αυτό έγινε η παρέμβαση.

– Το δικαστήριο δέχθηκε ως διάδικο το ΙΚΑ

-10 λεπτά διακοπή….

-Το ποσό που ορίζει το ΙΚΑ ως υποθήκη αγγίζει το 1.061.000 ευρώ.

-Ο Κώστας Παπαδόπουλος τόνισε οτι δεν χρειάζεται να οριστεί διάδικος, καθώς επί της ουσίας είναι.

-Παρέμβαση απο το ΙΚΑ το οποίο ζήτησε εξαρχής την αναβολη της δίκης ωστε να οριστεί διάδικος! Υποστηρίζει ότι έχει αντίθετη γνώμη από τους αντίδικους γiα το ποσό εκκίνησης του πλειστηριασμού. Ο δικηγόρος του ΙΚΑ ζήτησε αναβολή, ώστε να πάρει άδεια από το δ.σ. του δικηγορικού συλλόγου.

-Ξεκίνησε η εκδίκαση…

– Από πλευράς Άρη έχει έρθει ο Σίμος Ορφανίδης, στενός συνεργάτης του Θόδωρου Καρυπίδη, o Άρης Μαστρογιάννης νομικός εκπρόσωπος και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Γιάννης Ψηφίδης.

– Στο μέγαρο έχουν ήδη προσέλθει ο νομικός του Λάμπρου Σκόρδα Κώστας Παπαδόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Νικήτας Ματθαίου. Παρών και ο πρόεδρος της ΚΜΑ Κώστας Γεωργιάδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

mathaiou mathaiou_papadopoulos orfanidis pap_georgiadis psif psifidis_mastrogiannis_orfanidis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Για σήμερα το πρωί έχει οριστεί να εκδικαστεί από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης η υπόθεση του υπ’ αριθμόν 1, περιουσιακού στοιχείου της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Άρης, του αθλητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο. Ο πρώην πρόεδρος Λάμπρος Σκόρδας με αίτησή του έχει ζητήσει να οριστεί ως τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού το ποσό των 3.500.000 ευρώ, ενώ ο επίσημος Άρης έχει κάνει «παρέμβαση» ζητώντας να ξεκινήσει από τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να «τρέξει» πιο γρήγορα η εκκαθάριση και με την έναρξη της νέας περιόδου να είναι όλα έτοιμα για την δημιουργία της νέας ΠΑΕ.

Μετά από μπαράζ αναβολών, τελικώς σήμερα αναμένεται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να εκδικαστεί η υπόθεση (μετά από μία εβδομάδα αναβολής), καθώς τόσο ο Άρης Μαστρογιάννης, νομικός εκπρόσωπος του Θόδωρου Καρυπίδη και ο συνήγορος του πρώην προέδρου της ΠΑΕ, Λάμπρου Σκόρδα, Κώστας Παπαδόπουλος, έχουν εξασφαλίσει άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους, όπου εναπόκεινται προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εν μέσω απεργιακών κινητοποιήσεων.

Από κει και πέρα, ένα σημαντικό ζητούμενο είναι η έκδοση της απόφασης του Ειρηνοδικείου και το χρονικό σημείο που θα κοινοποιηθεί. Οι εκτιμήσεις σε ανάλογες περιπτώσεις αναφέρουν ότι εκδίδεται μετά από 30-40 μέρες. Αν η υπόθεση εκδικαζόταν νωρίτερα (όπως για παράδειγμα την 1η Δεκεμβρίου, πριν ξεκινήσουν οι αποχές των δικηγόρων), τότε ο ένας μήνας θα θεωρείτο ικανοποιητικός, γιατί θα υπήρχε το χρονικό περιθώριο για να «τρέξει» η εκκαθάριση.

Ο Άρης επιθυμεί να εκδοθεί το συντομότερο δυνατό η απόφαση και εκτός απροόπτου αναμένεται να ζητήσει να γίνει αυτό τουλάχιστον μέσα στο πρώτο 20ημερο του Μαρτίου, επικαλούμενος την έλλειψη άλλων δικαστικών υποθέσεων, λόγω της αποχής.

To Top