“Έγινε πόλεμος στο Ρέντη, τοξικό γεγονός! Πολύ καλή η επιλογή Χαριστέα για Ένινγκ”

Ο Αχιλλέας Χατζηνικολάου, ατζέντης της FIFA και επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου Ελλήνων φίλων της Μπάγερν Μονάχου με έδρα τη Θεσσαλονίκη μίλησε με αφορμή τα θλιβερά επεισόδια στον αγώνα των Νέων, αλλά και την έλευση του Ένινγκ στον Άρη.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Ο επίτιμος πρόεδρος των Ελλήνων φίλων των Βαυαρών μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε σε ένα απίστευτο περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τον αστυνομικό έλεγχο πριν την είσοδο στο γήπεδο. Σχολίασε επίσης τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κ19 Ολυμπιακός-Μπάγερν ενώ κατέθεσε και τη δική του άποψη για την επιλογή Μίκαελ Ένινγκ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Yellow Radio 92,8:

Βρέθηκες χθες στο παιχνίδι της Μπάγερν με τον Ολυμπιακό. Μετά από 29 χρόνια Ελληνική ομάδα κατάφερε να σκοράρει απέναντι σε Γερμανική.

Δυστυχώς ναι (γέλια). Πήγα χθες στον αγώνα. H ομάδα μου κέρδισε. Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από την απόδοση της Μπάγερν. Υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα γενικότερα στα τελευταία παιχνίδια. Πιστεύω ότι αν συνεχίσουμε έτσι, μακάρι να φύγει ο προπονητής γιατί πρέπει να φύγει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Χθες, ήταν τραγική η προσέγγιση του αγώνα από τον Κόβατς.

Είχες την ατυχία να βρεθείς στο παιχνίδι ανάμεσα στις Κ19 έκει που έγιναν τα αίσχη με τους κουκουλοφόρους;

Είχα την ευτυχία να μην είμαι παρών. Είχα ένα ραντεβού και ευτυχώς δεν ήμουν εκεί. Είναι ντροπή αυτό που συνέβη χθες. Ειδικά σε αγώνα νέων Champions League. Τα τελευταία χρόνια τέτοιες εικόνες γίνονται όλο και πιο συχνές. Είναι απαράδεκτο. Γίναμε ρεζίλι διεθνώς.

Πώς σχολιάστηκε αυτό το αίσχος διεθνώς;

Μίλησα με τον κ.Σέιτζ υπεύθυνο ακαδημιών της Μπάγερν. Ήταν απόλυτα απογοητευμένος. Δεν ρίχνει καμία ευθύνη στην ομάδα του Ολυμπιακού. Ωστόσο, αυτό που έγινε δεν θα ξεχαστεί.

Θύμισε πόλεμο…

Ένιωσα σαν ήταν πόλεμος για 2-3 λεπτά. Κουκουλοφόροι μπήκαν και χωρίς λόγο και αιτία άρχισαν να χτυπάνε τον κόσμο.  Οι άνθρωποι μείναν άφωνοι. Είναι απογοητευμένοι όπως και εγώ με αυτό το τοξικό γεγονός. Ξενέρωσα, ας το πω έτσι.

Δυστυχώς, βλέπω ότι αυτή είναι η νοοτροπία μας τα τελευταία χρόνια και αυτή είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω. Είναι άδικο όμως γιατί όλοι εμείς δεν είμαστε τέτοιοι άνθρωποι και νομίζω ότι κάποια αναρχικά ή τοξικά στοιχεία δεν μπορούν να αμαυρώνουν την Ελλάδα και εμάς τους Έλληνες.

Μια μαύρη σελίδα για όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο που “ξενερώνει” αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να πάει μπροστά το άθλημα στη χώρα μας…

Έχω βαρεθεί να ακούω τη λέξη εξυγίανση. Ειλικρινά, πώς θα πάει το ποδόσφαιρο μας μπροστά; Να τα ακούνε οι αρμόδιοι και να μας πουν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι. Να σταματήσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να καταλάβουμε και εμείς ότι έτσι θα είναι πλέον η κατάσταση.

Θέλω να σταθώ και σε ένα άλλο γεγονός. Σαν σύνδεσμος υπάρχουμε 25 χρόνια. Όπως κάθε φορά που παίζει η ομάδα στην Ελλάδα, έχουμε το πανό μας, το οποίο γράφει: Μπάγερν Fan Club Θεσσαλονίκη. Χθες μπήκαμε στο γήπεδο με συνοδεία της αστυνομίας, μέχρι εκεί όλα καλά.

Στο σωματικό έλεγχο της αστυνομίας μας πήραν το πανό γιατί έγγραφε Θεσσαλονίκη! πάνω. Είναι γεγονός.

Για πιο λόγο έγινε αυτό;

Γιατί υποτίθεται με αυτόν τον τρόπο προκαλούσαμε τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Πώς αντιδράσατε;

Είμαστε “κυριλέ” άτομα στο σύνδεσμο. Η επίσημη Μπαγερν ήταν εκεί και πήγε στην αστυνομία. Ο Γερμανός γέλαγε ο άνθρωπος. Ο επίσημος Ολυμπιακός ήταν με το δικό μας μέρος. Δεν είχαν κανένα πρόβλημα οι άνθρωποι με το πανό.

Οι σεκιούριτι πήραν το πανό σαν να ήταν ένα σκουπίδι και το πετάξανε κάτω. Μετά από διαπραγματεύσεις 35 λεπτών μαζί με τον αρχηγό της αστυνομίας και με κάποια τηλέφωνα που έκανα εγώ σε υψηλά πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα, μας επέτρεψαν τελικά να το αναρτήσουμε.

Θα στείλω φωτογραφίες από το πανό. Το ξανατονίζω δεν υπήρχε θέμα με τον επίσημο Ολυμπιακό. Οι άνθρωποι ήταν μαζί μας.

Μίχαελ Ένινγκ. Ποια είναι η γνώμη σου;

Καλός προπονητής με κάποιες επιτυχίες παλιότερα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν έχει εργαστεί σε υψηλό επίπεδο και αυτό είναι ερωτηματικό. Σαν χαρακτήρας είναι άψογος, επαγγελματίας.

Είναι επιλογή προσωπική του Χαριστέα που τον είχε ο ίδιος προπονητή. Ο Άγγελος είναι ένα σοβαρό παιδί που έχει αγωνιστεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μια πάρα πολύ καλή επιλογή τη χρονική στιγμή αυτή για τον Άρη.

Είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεδομένου του επιπέδου του Ένινγκ. Σε ένα πρωτάθλημα χαμηλού επιπέδου. Χωρίς να θέλω να μειώσω καμία ομάδα. Θα βοηθήσει την ομάδα. Βγάζει ταλέντα και δίνει ευκαιρίες. Είναι σημαντικό αυτό.

To Top