Έγινε το δικαστήριο για να καταστούν ανενεργές οι αποφάσεις του Βελλίδειου – Απόφαση… προσεχώς! Έκλεισε ο φάκελος για το άρθρο 99

Μια ακόμη μέρα στα… δικαστήρια κύλησε για τον Άρη σε πολλά επίπεδα. Το πρωί, όπως αναφέρουμε σε άλλο ρεπορτάζ, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία η ΠΑΕ Άρης ζήτησε νέα προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές.

Η απόφαση αυτή θα γίνει γνωστή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Στην συνέχεια, έγινε το δικαστήριο με τα ασφαλιστικά μέτρα του Λάμπρου Σκόρδα, με τα οποία ζητάει να μην ισχύσουν οι αποφάσεις της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΚΜΑ που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου (αφορούσαν παύση της διοίκησης της ΠΑΕ, εντολή σε νέα διοίκηση με τους Στεφανίδη, Ψηφίδη και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου), μέχρι να βγει απόφαση από την αγωγή που ήδη κατέθεσε ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ, με την οποία θέλει να πετύχει την τελεσίδικη ακύρωση τους. Η εκδίκαση της συγκεκριμένης αγωγής ορίστηκε για τον Νοέμβριο του 2014.

Η πλευρά Σκόρδα παρουσίασε ανάμεσα στην επχιειρηματολογία της απόφαση του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας δεν μπορεί να αποφασίζει η γενική συνέλευση για θέμα που δεν είναι στην ημερήσια διάταξη (π.χ. παύση της διοίκησης της ΠΑΕ και ανάθεση σε άλλη).

Το παρών έδωσε από πλευράς ΚΜΑ ο πρόεδρος Πάνος Στεφανίδης, αναπτύσσοντας τη δική του επιχειρηματολογία. Η απόφαση για τα συγκεκριμένα ασφαλιστικά μέτρα αναμένεται κι αυτή στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα έληξε η προθεσμία για την κατάθεση συμπληρωματικών προτάσεων στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 (η εκδίκαση έγινε στις 24 Μαρτίου) και η απόφαση αναμένεται σε ένα διάστημα 45-50 ημερών.

To Top