ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

“Σκορπίζει ενθουσιασμό στον κόσμο…”

Σε συνέντευξη του ο άλλοτε προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για το σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την εκτίμηση του για την πορεία των “κιτρινόμαυρων” στο φετινό πρωτάθλημα.

Aναλυτικά όσα είπε στο sdna.gr: 

«Πρόκειται για ομάδες που έχουν κοινό στόχο μες στη χρονιά. Διεκδικούν την τρίτη θέση. Είναι όμορφο που ανακοινώθηκε sold out, τέτοιες ατμόσφαιρες και τέτοιο κλίμα αξίζει σε τέτοιου είδους αγώνες. Ο Αρης θέλει να αλλάξει επίπεδο και έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά αυτή την προσπάθεια με τον κ. Λάσκαρη. Σκορπίζει ενθουσιασμό στον κόσμο που βλέπει να γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην έχει πλέον ανάλογο μπάτζετ, αλλά σε τέτοια ματς δεν έχουν μεγάλη σημασία αυτά»,είναι το πρώτο σχόλιο του πολύπειρου προπονητή.

Ο Αρης μοιάζει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, προέρχεται από ευρεία, ευρωπαϊκή νίκη επί της Μπουντούτσνοστ. Παίζει ρόλο το μομέντουμ σε τέτοιους αγώνες; «Ανέκαθεν στα ντέρμπι δεν παίζει ρόλο η βαθμολογική θέση ή η εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδι. Κρίνοντας τελείως ρεαλιστικά, όμως, ο Αρης έχει καλύτερη εικόνα σε αυτή τη φάση. Βλέπω την ομάδα από τα φιλικά και έκανα την εκτίμηση πως θα είναι έγκλημα, αν ο Αρης χάσει την τρίτη θέση. Είναι, όμως, ένα ντέρμπι, έχει κανει και ο ΠΑΟΚ προσθήκες τις τελευταίες μέρες και διαθέτει έναν προπονητή που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα και έχει περάσει την φιλοσοφία του σε αυτή» αναφέρει ο «τίγρης» χωρίς να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τον νέο Αρη, αλλά και τον τεράστιο σεβασμό του για το έργο του Μαρκόπουλου στον «Δικέφαλο».

O Δημήτρης Πρίφτης παίρνει τα εύσημα για τις επιλογές των ξένων, στις οποίες έχει προβεί, αλλά ο ελληνικός κορμός του ΠΑΟΚ παραμένει ίδιος με την προηγούμενη σεζόν και έχει προστεθεί σε αυτόν ο Κώστας Βασιλειάδης: «Και οι Ελληνες και οι ξένοι παίζουν το ρόλο τους, αλλά νομίζω πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι ξένοι είναι αυτοί που γράφουν το τελικό αποτέλεσμα. Οι 5 από τους 6 παικτες που έχει ο Αρης είναι, πραγματικά, εξαιρετικοί, σπουδαίες επιλογές. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως και ο Τσούπκοβιτς δεν είναι καλός παίκτης, απλά ίσως δεν έχει βρει το χώρο για να δείξει τι μπορεί να κάνει. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ έχει κάνει διαφορετικές επιλογές στους ξένους με μόλις έναν Αμερικανό. Είναι κάτι ξεχωριστό αυτό».

Τι είδους ματς μπορούν να περιμένουν οι φίλοι των δύο ομάδων, με βάση τα αγωνιστικά στοιχεία που τις διακρίνουν; Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής απαντά: «Ο Αρης θα κοιτάξει να ανοίξει το σκορ, θα το επιδιώξει. Τρέχει καλά το γήπεδο, έχει αθλητικούς παίκτες και μπορεί να πιέσει πολύ την μπάλα. Τον ευνοεί σίγουρα ο γρήγορος ρυθμός, είναι ομάδα που κυνηγά το σκορ και το θέαμα. Η ομάδα του ΠΑΟΚ εκτιμώ πως δεν έχει ανάλογες λύσεις. Γνωρίζοντας το προφίλ του Σούλη, νομίζω πως θα κοιτάξει να κάνει το παιχνίδι πιο σκληρό με δυνατή άμυνα, μεγάλες επιθέσεις. Δεν τον βολεύει κάτι άλλο πέρα από τον αργό ρυθμό. Το πόσο θα αντέξει σε αυτό το ματς ο ΠΑΟΚ, θα εξαρτηθεί από το πώς θα ξεκινήσει. Αν ο Αρης καταφέρει να δημιουργήσει από νωρίς μία διαφορά, τότε τα πράγματα θα ζορίσουν πολύ για τον ΠΑΟΚ».
To Top