ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Έγκλημα και τιμωρία! Πικρή ήττα 1-0 του Άρη που “χάρισε” το τρίποντο στην Λαμία!

Ο Άρης υπερεκτίμησε την Λαμία, φοβήθηκε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε το παιχνίδι, δίνοντας δικαίωμα για 60 λεπτά, κι όταν αποφάσισε να το χτυπήσει, ήταν τελικκά αργά, γνωρίζοντας πικρή ήττα με σκορ 1-0.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τον αγώνα, ουσιαστικά “χάρισε” ένα καθοριστικό τρίποντο στην Λαμία, μένοντας στους 29 βαθμούς και στην 3η θέση, την ώρα που η ομάδα της Φθιώτιδας την προσπέρασε δεύτερη με 31 βαθμούς.

Ο διαιτητής Καλογερόπουλος έκλεισε τα μάτια σε δυο κλασσικές περιπτώσεις πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε την άσπρη βούλα την τρίτη φορά, αλλά ο Καπνίδης… κλώτσησε την μεγάλη ευκαιρία στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων για να σώσει έναν βαθμό, αστοχώντας από τα έντεκα μέτρα.

Με τους Τάτο και Σοόουζα εκτός αποστολής, ο Αναστόπουλος προσπάθησε να «γεμίσει» τον χώρο του κέντρου και της άμυνας, με τον Ανάκογλου σε ρόλο οργανωτή. Ήταν φανερό ότι ο Άρης έδειξε να υπερτιμάει τον αντίπαλο του, αφήνοντας του την πρωτοβουλία των κινήσεων. Το πρώτο 45λεπτο ήταν για γερά νεύρα, κρίθηκε στην δύναμη και στις σκληρές μονομαχίες σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο.

Η Λαμία είχε περισσότερο την κατοχή της μπάλας (63-37%) με τον Άρη να περιορίζεται σε ένα πιο παθητικό ρόλο. Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε δυο περιπτώσεις (με Τζόκιτς και Ματσούκα), αλλά ο Διούδης ήταν «εκεί».

Η ίδια εικόνα και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Άρη να δίνει αδικαιολόγητα χώρο στους γηπεδούχους, να δέχεται μεγάλη πίεση και τελικά την Λαμία να ανοίγει το σκορ στο 59’, με δυνατό σουτ του Βασιλόγιαννη (1-0).

Ο Άρης προσπάθησε να «απαντήσει» βγαίνοντας μπροστά, ο Αναστόπουλος έριξε στον αγώνα τον Πίτου Γκαρσία και στο 61’ πλησίασε στην ισοφάριση σε σουτ του Μιλούνοβιτς από την μικρή περιοχή, αλλά ο Τσενάμο απέκρουσε.

Στα τελευταία είκοσι λεπτά, ο Αναστόπουλος έριξε στον αγώνα και τον Καπνίδη, ζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι κιτρινόμαυροι πήραν «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν έστω κι αργά και στο 76’ ζήτησαν δίκαια πέναλτι σε χέρι του Παπαργυρίου μέσα στην περιοχή, αλλά ο Καλογερόπουλος είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι! Ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια και σε δεύτερο πέναλτι στο 82’, όταν ο Κοτσώνης γκρέμισε τον Ιντζίδη μέσα στη μεγάλη περιοχή!

Ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καπνίδη στο 87′ κι ενώ από το 83′ είχε αποβληθεί ο Αναστόπουλος!

Κραυγαλέα ευκαιρία για να πάρει έστω τον βαθμό, η φάση του πέναλτι. Ο Καπνίδης εκτέλεσε το πέναλτι (προηγήθηκε καθαρό χέρι του Όμο μέσα στην περιοχή) στο 90’+4′, αλλά ο Τζενάμο απέκρουσε, στερώντας από τον Άρη έστω, τον βαθμό της ισοπαλίας!

Ο Καλογερόπουλος  αδίκησε σε δυο κραυγαλέες περιπτώσεις τον Άρη, στις φάσεις των δυο πέναλτι και τελικά έδωσε το τρίτο στις καθυστερήσεις επίσης καθαρό.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσενάμο, Σπυρόπουλος, Αναστασιάδης, Κοτσώνης, Παπαργυρίου, Όμο, Τζόκιτς (65′ Μπουλούλης), Βασιλόγιαννης, Βάντερσον (85′ Καραγιάννης”, Μπλάζιτς, Ντουρμισάι (35΄ Ματσούκας).

ΑΡΗΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Μπούρμπος (46′ Τζανακάκης), Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Καράμπελας, Ρόβας (61′ Γκαρσία), Παυλίδης, Ανάκογλου (72΄Καπνίδης), Μιλούνοβιτς, Μπαργκάν, Ιλιτς.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών) Βοηθοί: Φωτόπουλος, Λυμπερόπουλος (Αθηνών).

To Top