ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έγκλημα και τιμωρία! Ρεσιτάλ αστοχίας του Άρη, ήττα (0-1) από τον Παναθηναϊκό (videos)

Ο Άρης επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί στο 9΄, καθώς ξεκίνησε και πάλι άνευρος το πρώτο ημίχρονο, ενώ όταν ξύπνησε μετά το 30΄, τον “πάτησε”, έχασε φοβερές ευκαιρίες, αλλά το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Ροντέο το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου, ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους παίκτες του Άκη Μάντζιου, ευκαιρίες κλασσικές και ο Παναθηναϊκός, με το 0-1 να μένει μέχρι το τέλος του αγώνα, για την 17η αγωνιστική. Δεύτερη σερί εντός έδρας ήττα για τον Άρη, τρίτο σερί ματς χωρίς να σκοράρει…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ…

Aρκετές αλλαγές από τον Μάντζιο και 4-2-3-1. Στο τέρμα ο Σιαμπάνης, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Ιωάννου αριστερά στην άμυνα. Στα στόπερ οι Μπεναλουάν-Ροζ. Στα χαφ ο Τζέγκο με τον Ματίγια. Ο Λόπεθ στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του οι Γκάμα, Ματέο και Μαντσίνι.

Με 4-3-3 ο Παναθηναϊκός. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης, από τα αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα οι Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένεκφελντ και Μολό. Στο κέντρο οι Βέλεθ, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος. Στο αριστερό άκρο ο Ιωαννίδης, στο δεξί ο Εμμανουηλίδης ενώ στην κορυφή ο Καμπετσής.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ…

Με την εικόνα του στο πρώτο 25λεπτο ο Άρης έδειξε να βρίσκεται εκτός κλίματος αγώνα, από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο κι ενώ είχε τις ευκαιρίες μετά το 30΄, δεν κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Καμπετσής το 0-1, στο 9΄, δοκάρι στο 37΄για τον Άρη με Μαντσίνι.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τις δύο ομάδες, να έχουν από μία άστοχη τελική προσπάθεια στα πρώτα λεπτά. Αστόχησε στο 4΄ο Μαντσίνι από τα αριστερά, το ίδιο και ο Καμπετσής στο 7΄, από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 9΄, γέμισμα στην περιοχή του Άρη από φάουλ, ο Βέλεθ μόνος στο δεύτερο δοκάρι, γύρισε παράλληλα, με τον Καμπετσή σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ (0-1).

Τακουνάκι του Μαντσίνι, σουτ στην κίνηση του Σούντγκρεν, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε στο 24΄. Πάσα-σουτ του Ματέο, κόντραρε η μπάλα, στην αγκαλιά του Διούδη, στο 32΄. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, στο 35΄, σε κόρνερ, ο Τζέγκο έκανε το σουτ από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε και απομακρύνθηκε ξανά. Στο 37΄, η σημαντική ευκαιρία του Άρη. Ο Ματέο γύρισε από τα αριστερά, στην καρδιά της άμυνας του Παναθηναϊκού, ο Μαντσίνι έκανε την προβολή, αυτή βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι του Διούδη και βγήκε άουτ!

Στο 44΄, ο Γκάμα απείλησε από πλάγια, αλλά ο Διούδης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ματέο έκανε το σουτ, μετά την προσπάθεια του Γκάμα και ο Διούδης ξανά κατάφερε να μπλοκάρει δύσκολα!

ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο ο Άρης, με τον Ιωάννου στο 47΄, να γυρίζει στον Μαντσίνι που δεν μπόρεσε να κάνει το σουτ, με τον Ιωάννου να σουτάρει με το δεξί και να κερδίζει ένα κόρνερ. Στο 49΄, από το γέμισμα του Σούντγκρεν, ο Μπεναλουάν με το κεφάλι έβγαλε τον Μάνο, μόνο απέναντι στον Διούδη, αλλά ο φορ του Άρη θέλησε να κάνει το κοντρόλ, έκανε μία στροφή γύρω από τον άξονά του, με το αριστερό του σουτ, να κοντράρεται και να απομακρύνεται!

Τεράστια ευκαιρία για τον Άρη, στο 53΄, με τον Μάνο πεσμένο, να βγάζει απέναντι στον Διούδη τον Τζέγκο, που νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού! Νέα σημαντική ευκαιρία, στο 57΄!Γύρισμα του Σούντγκρεν, τρεις παίκτες του Άρη δεν μπόρεσαν την κεφαλιά, στα σώματα το σουτ του Ματίγια!

Στο 60΄, ο Ματέο έδωσε στον Μάνο, που παρά το μαρκάρισμα σούταρε με το δεξί, εντυπωσιακά ο Διούδης σε κόρνερ! Στην εξέλιξη της φάσης ο Ματίγια, σούταρε ψηλά άουτ. Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό στο 62΄, στην ατομική ενέργεια του Εμαννουηλίδη, ο Σιαμπάνης του είπε “όχι” με τα πόδια! Στο 65΄, ο Βέλεθ μόνος απέναντι στον Σιαμπάνη, πλάσαρε πάνω από την εστία του Άρη, σε μία ακόμα μεγάλη στιγμή των φιλοξενούμενων.

Εξαιρετική η βαθιά μπαλιά του Ιωάννου στον Σίλβα, που έφυγε όμως λίγο πλάγια, σούταρε αλλά ο Διούδης παραχώρησε το κόρνερ στο 74΄! Σουτ του Μάνου στο 78΄, στα σώματα, ενώ ο Γκάμα στο 87΄σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Διούδη! Στο 90+2΄, ο Ματέο έκανε το απευθείας χτύπημα φάουλ, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε ξανά.

Το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Άρη να γνωρίζει την 3η του ήττα μέσα στο 2021, σε πέντε αγώνες. Χωρίς γκολ για τρίτο σερί ματς οι “κιτρινόμαυροι”.

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (81΄Σάκιτς), Ροζ, Μπεναλουάν, Ιωάννου (81΄Γκάνεα), Τζέγκο (54΄Σάσα), Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι (68΄Σίλβα), Ματέο, Λόπεθ (46΄Μάνος)

ΠΑΟ (Λ. Μπόλονι): Διούδης, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μολό, Βέλεθ, Μαουρίσιο (81΄Χατζηθεοδωρίδης), Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης (80΄Καρλίτος), Εμμανουηλίδης (74΄Χατζηγιβάνης), Καμπετσής

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Bοηθοί: Κωσταρας-Μεϊντάνης, VAR: Κουμπαράκης, AVAR: Μπαλτάς, 4ος: Κουτσιάυτης

To Top