«Έγραψαν» ιστορία Λεβαντόφσκι και Μουσιάλα (videos)

Μουσιάλα και Λεβαντόφσκι «έγραψαν» ιστορία στον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Λάτσιο και στην Μπάγερν Μονάχου.

Το γκολ του Πολωνού στράικερ ήταν το 72ο στα χρονικά του Champions League, χάρις στο οποίο ξεπέρασε τον σπουδαίο στράικερ της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ Γκονζάλεθ (71) στη λίστα των κορυφαίων σκόρερ της διοργάνωσης. Ο αρχηγός της Εθνικής Πολωνίας, πλέον, είναι ο τρίτος σκόρερ στην Ιστορία του Champions League, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι (119) και Κρισιάνο Ρονάλντο (135).

Τα «φώτα», βέβαια, έπεσαν πάνω στον Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος εξελίσσεεται στο επόμενο big thing της Μπάγερν, αλλά και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Σε ηλικία 17 ετών και 115 ημερών έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του γερμανικού συλλόγου (σε ματς με την Φράιμπουργκ), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Πιέρ Εμίλ Χόιμπεργκ από το 2013.

Στο ματς με την Σάλκε διαμόρφωσε το τελικό 8-0 κι έγινε ο νεότερος σκόρερ στα χρονικά των Βαυαρών ξεπερνώντας τον Ρόκε Σάντα Κρουζ κατά 172 ημέρες. Από τότε, έχει σκοράρει άλλες δύο φορές και συνολικά μετράει 12 παρουσίες με την πρώτη ομάδα, με τελευταίο του γκολ εκείνο στο ντέρμπι κορυφής της Bundesliga με την Λειψία (3-3).

Στο αποψινό ματς με την Λάτσιο ο Χάνσι Φλικ του έδωσε φανέλα βασικού και δικαιώθηκε πλήρως! Όχι μόνο έγινε ο 12ος διαφορετικός σκόρερ της πρωταθλήτριας Ευρώπης στο Champions League στην τρέχουσα περίοδο, αλλά με το γκολ που σημείωσε στο 24΄ εγινε και ο νεαρότερος σκόρερ του συλλόγου στα ευρωπαϊκά κύπελλα σε ηλικία 17 ετών και 363 ημερών.

To Top