Έγραψε ιστορία η Πορτογαλία και πάει για την υπέρβαση με τις ΗΠΑ (video)

Ιστορία έγραψε η εθνική ομάδα της Πορτογαλίας! Μετά το 2-0 επί του Βιετνάμ, πήραν την πρώτη τους νίκη -στην παρθενική τους παρουσία- στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, έφτασαν τους 3 βαθμούς και θα τα παίξουν όλα για όλα κόντρα στις ΗΠΑ την τελευταία αγωνιστική, ψάχνοντας μια υπέρβαση κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια για να προκριθεί στους “16”.

Η Πορτογαλία κυριάρχησε από το πρώτο λεπτό απέναντι στο αδύναμο Βιετνάμ, φτάνοντας στο γκολ μόλις στο 7ο λεπτό με την Ενκαρνακάο στο 7ο λεπτό, η οποία πήρε την ασίστ από την Σόουζα Άλβες για να δώσει σκορ στην αναμέτρηση (1-0). Και ένα τέταρτο αργότερα, βρήκε και δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα κλειδώνοντας από νωρίς το τρίποντο. Αυτή τη φορά η σκόρερ δημιούργησε το γκολ και η Νάζαρετ ήταν αυτή που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Στη συνέχεια του αγώνα η εικόνα ήταν παρόμοια, με την ομάδα από την ιβηρική χερσόνησο να δημιουργεί τη μία φάση μετά την άλλη αλλά οι παίκτριες της να είναι αρκετά άστοχες και τελικά το σκορ παρέμεινε ως είχε, επικρατώντας 2-0.

Στους 3 βαθμούς πλέον η Πορτογαλία, έναν λιγότερο από ΗΠΑ και Ολλανδία και την τελευταία αγωνιστική ψάχνουν τη νίκη κόντρα στις Αμερικανές για να προκριθούν, με το Βιετνάμ να μένει εκτός συνέχειας και μαθηματικά.

To Top