ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Έγραψε ιστορία ο Καζαμίας, νεαρότερος παίκτης του Άρη στα Κύπελλα Ευρώπης!

Έγραψε ιστορία ο Καζαμίας, νεαρότερος παίκτης του Άρη στα Κύπελλα Ευρώπης!

Ο γεννημένος στις 10 Μαρτίου 2007 ντεμπούταρε σήμερα σε ευρωπαϊκό αγώνα του Άρη εναντίον της Σλασκ Βρότσλαβ όπου έπαιξε στα τελευταία 93 δευτερόλεπτα, σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 17 ημερών και έγραψε ιστορία αφού έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των κιτρινόμαυρων που έπαιξε ποτέ σε αγώνα των Κυπέλλων Ευρώπης.

Το “ρεκόρ” έως τώρα κρατούσε ο Βαλάντης Κουρτίδης (γεννημένος στις 17 Νοεμβρίου 2001) ο οποίος είχε ντεμπουτάρει στις 21 Νοεμβρίου 2018 εναντίον της βουλγαρικής Λέφσκι Σόφιας για το FIBA Europe Cup σε ηλικία 17 ετών και 4 ημερών.

Να σημειωθεί ότι ο Καζαμίας προστέθηκε σε μία ακόμη λίστα αυτή τη φορά όλων των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης αφού έγινε ο 10ος νεαρότερος που έπαιξε ποτέ σε ευρωπαϊκό αγώνα!

Πρώτος παραμένει σε ηλικία 15 ετών, 3 μηνών και 2 ημερών ο νυν παίκτης του Παναθηναϊκού Λευτέρης Μαντζούκας ως παίκτης του Προμηθέα Πάτρας εναντίον της Οστάνδης στις 10 Οκτωβρίου 2018 ενώ στην πρώτη 10αδα συναντά κανείς ακόμη τα ονόματα των Αντώνη Φώτση, Μιχάλη Λούντζη, Νεοκλή Αβδάλα (και οι τρεις ως παίκτες του Παναθηναϊκού) και τον Κωστή Βασιλειάδη.

To Top